04 apr. 2021 | 16:38

Vlad Voiculescu a vorbit despre locurile la ATI: ”167 de copii sunt internați”

Știri generale
Vlad Voiculescu a vorbit despre locurile la ATI: ”167 de copii sunt internați”
Vlad Voiculescu a vorbit despre locurile la ATI

Anunțul de care toți românii se temeau. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a spus adevărtul despre cum gestionează autoritățile pandemia de coronavirus în această perioadă. Câte locuri sunt ocupate la secțiile de Terapie Intensivă, în acest moment.

Vlad Voiculescu a vorbit despre locurile la ATI

Ministrul Sănătății a făcut un anunț îngriorător privind al treilea val de coronavirus. Duminică, 4 aprilie, Vlad Voiculescu a susținut o conferință de presă pentru a discuta problemele numărului alarmant de cazuri cu infecție de COVID-19 din România.

Câte locuri sunt ocupate la secțiile de Terapie Intensivă din țară precum și care sunt măsurile pe care autoritățile le vor lua pentru ca sistemul românesc de sănătate să poată face față problemelor în contextul pandemic.

„Nu suntem singurii care se confruntă cu pandemia, soluțiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puțîn asemănătoare. Peste tot soluțiile nu sunt individuale ci sunt colective. Avem astăzi două noi recorduri care nu ne bucură: cel mai mare număr de infectați cu covid19, pacienți internați, și cel mai mare număr de pacienți internați la AȚI cu covid19. Va fi nevoie de un efort al fiecăruia pentru a ne găși la ieșirea din această pandemie.

Prioritățile în această perioada sunt clare: prioritatea 0 este salvarea de vieți, limitarea la un minimum a decesurilor evitabile, limitarea problemelor socio economice care derivă din această situație. Cred că e un moment important de solidaritate pentru noi toți. O mobilizare dificilă și greu de îndurat dar necesară și care ne va putea duce către o normalitate pe care o dorim.

Acest val 3 nu trebuie să-l judecăm prin prisma cifrelor, valul 3 vine peste valurile anterioare care au lăsat în urmă lor un număr mare de pacienți în secțiile de terapie intensivă. Valul 3 suplimentează numărul deja mare de pacienți. Avem o creștere a ratei de transmitere a virusului. Vedem familii întregi care vin la spital la puțînă vreme după infectarea primului membru. Avem 167 de copii internați, 16 în secția AȚI, 2 sunt intubati.

Câți copii bolnavi de COVID-19 sunt internați la secțiile de Terapie Intensivă

Vlad Voiculescu a vorbit despre locurile la ATI. Ministrul Sănătății a făcut publice un bilanț cumplit: 167 de copii sunt internați în spitale, după ce au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus.

Dintre aceștia, 16 sunt la secția de Terapie Intensivă, dintre care doi sunt intubați la aparatele de oxigen. Vlad Voiculescu a explicat care sunt cele trei măsuri pe care ministerul le-a luat pentru a combate

Am mers către spitale către care ne-ar fi plăcut să nu apelăm, am mers la suplimentarea paturilor, spitalul Fundeni, institutul clinic Fundeni, 70 de paturi cu oxigen și 14 paturi AȚI fie disponibile fie în pregătire. Am mers către Institutul Oncologic București, 35 de paturi la Spitalul Colentina, 2 la Gerota, la Colțea 16 paturi cu oxigen.

O creștere a numărului de paturi în unitățile mobile. Creștere de la 8 la 12 paturi la fiecare mașînă. De mâine vom avea 12 paturi în plus la Victor Babeș în București. Asta e prima măsură pe care am luat-o în ultimele 48 de ore.

A două este regândirea fluxurilor medicale, o măsură în curs ce are două obiective: reducerea presiunii de pe UPU. Al doilea obiectiv este acela al redirectionarii al urgențelor de patologie non-covid către spitale care până acum nu au oferit îngrijire pentru urgențe. Așa-numitele spitale de cronici care au resurse.

Al treilea punct este măsură concentrării tuturor forțelor în perioada următoare pe ceea ce este exigență momentului: îngrijirea pacienților cu covid19. Asta ar putea să însemne amânarea unor operații elective, ar putea să însemne că anumite spitale sau secții ori resurse umane să fie concentrate către tratamentul pacienților covid19″, a declarat Vlad Voiculescu, potrivit Realitatea.

PlaySport
Triunghiul amoros de la Survivor trece la alt nivel! Ce se întâmplă între concurenți: „Nu e greu să aleagă”
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu a renunțat la lenjeria intimă, rochia prea scurtă a arătat TOT
Digi24
O mireasă a murit la nunta ei. Dansa pe marginea piscinei, a alunecat și a căzut în apă
Cancan.ro
Povestea chelneriței pentru care a divorțat miliardarul român! A crescut în Italia după divorțul părinților și a lucrat în call-center când a revenit în România!
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Simona Gherghe a făcut anunţul pe Facebook după 22 de ani de televiziune
Capital.ro
NOUA RECALCULARE a pensiilor din România. Casa de Pensii a confirmat informația
EVZ.ro
Interlopul Costel Corduneanu, căsătorit doar de un an. Mesaj emoționant al soției
Adevarul
Farmacia din grădină. Rolul legumelor în prevenirea unor boli foarte grave, explicat de un renumit cercetător român
BZI.ro
Vedeta și-a uimit fanii! Loredana Groza, în colanți și top transparent! – FOTO
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Povestea Antonelei Pătruț, fosta chelneriță care a devenit iubita lui Arpad Paszkany, omul care a finanțat pe CFR Cluj
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
De ce a detonat armata cel mai frumos pod din România. A fost construit de Anghel Salingy
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Stefanos Valvis de nerecunoscut. Cum arată acum fiul omului de afaceri
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Este OBLIGATORIU să plătească. Decizie pentru toți proprietarii de apartamente
Capital.ro
Război în Orientul Mijlociu | Cabinetul de război israelian s-a reunit pentru a cincea oară de la atacul Iranului. Cele trei scenarii de răspuns militar
Antena 3
Cum arată Delia Matache în costum de baie. Imagini îndrăznețe din vacanțele exotice ale artistei
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro