Ce amendă a primit Vlad Voiculescu pentru că nu a purtat masca în Parlament. S-a aflat acum

Ce amendă a primit Vlad Voiculescu pentru că nu a purtat masca în Parlament. S-a aflat acum
”Stimabile trebuie sa inspiri incredere in tot ceea ce faci”

În urmă cu câteva zile Vlad Voiculescu era fotografia pe holurile Parlamentului României fără masca de protecție. În aceeași situație fusese observată și Raluca Turcan în timpului unui eveniment. Dintre cei doi oficiali prinși fără mască, Raluca Turcan era prima amendată cu 500 de lei. Până astăzi, în schimb, lui Vlad Voiculescu nu i se administrase aceeași măsură, motiv de discuții în spațiul public.

Vlad Voiculescu prins fără masca de protecție

Pozele cu Ministrul Vlad Voiculescu surprins fără maca de protecție în Parlament au devenit subiect de discuție în online, dar și în spectrul politic. Părea că ministrului nu i se va întâmpla nimic, în contextul în care Raluca Turcan, în aceeași situație, a fost amendată cu 500 de lei.

Polemicile pe marginea acestei situații au creat animozități între partidele politice. Pe rețelele de socializare Vlad Voiculescu a fost ironizat de românii. Asta până astăzi, deoarece Vlad Voiculescu a fost amendat de către Poliția Capitalei.

Anunțul instituției a fost făcut astăzi într-un comunicat, precizându-se faptul că Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu va avea de plătit nu mai puțin de 1.500 de lei pentru că nu a purtat masca de protecție într-un spațiu închis.

”Direcția Generală de Poliției a Municipiului București vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancționat contravențional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măștii de protecție.”, se spune în comunicat.

”Stimabile trebuie să inspiri încredere în tot ceea ce faci”

Imediat după apariția pozelor cu Vlad Voiculescu fără masca de protecție, acesta a justificat pe Facebook gestul său, declarând:

”Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă.

Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate.”, scria Vlad Voiculescu pe Facebook.

Mulți dintre cei care au comentat au fost atenți și i-au atras atenția asupra faptului că ar fi mințit în justificările sale. Poza la care se face referire îl surprinsese pe ministru într-un dialog cu un alt bărbat. La acel moment nu exista nici-o sticlă cu apă și nici nu era într-o conferință video.

” Nu! mai e și asta. Când se apropie cetățeanul masca nu este așezată pe fată. Dimpotriva, este in mână. iar in poza postată NU era niciun recipient cu sau pentru apă.”, i-a atras atenția unul din cei care au comentat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI