Vinete la cuptor, rețeta delicioasă care e gata în doar 5 minute. Care este secretul

Vinete la cuptor, rețeta delicioasă care e gata în doar 5 minute. Care este secretul
Rețetă de vinete la cuptor.

Vinetele sunt iubite de toată lumea. Românii le adoră în special în zacuscă sau în tocana de legume care se pune la borcane pentru sezonul rece. Cu toate astea, poți să le prepari în mai multe feluri pentru că se regăsesc în rețete din toată lumea. Italienii le iubesc și le mănâncă pe cât se simplu posibil, alături de un sos de roșii, busuioc și mozzarella. Ce rețetă rapidă și ușoară poți să prepari în doar cinci minute? Cu siguranță nu o să îți faci griji pentru prânzul de azi.

Rețetă de vinete la cuptor: e gata în doar 5 minute

Vinetele sunt senzaționale la gust și au o textură pe care toată lumea o iubește. Ele sunt consumate în diverse moduri pentru că sunt în prim-plan în rețete nenumărate din toate bucătăriile din lume. Italienii preferă să le mănânce pe cât de simplu posibil, alături de sos de roșii, busuioc proaspăt și mozzarella.

De asemenea, grecii au și ei celebrul preparat numit musaca, dar cu vinete. În timpul acesta, românii pun vânata în special în renumita zacuscă sau în tocana de legume pentru sezonul rece.

Nu există locuință unde în cămară să nu existe măcar unul din cele două produse tradiționale. Poți să le prepari și ca o garnitură pentru o bucată de pește sau carne ori într-o salată. Dacă nu ai idei pentru un prânz delicios, ești pe grabă și vrei să pleci repede din bucătărie, rețeta pe care urmează să o prezentăm este perfectă.

  • Ingrediente

o crenguță de frunze de busuioc,
1 cățel de usturoi,
ulei de măsline,
3 vinete,
pătrunjel proaspăt,
1 lingură de oțet alb.

Mod de preparare

Spală vinetele, taie capetele legumelor și usucă-le cu o hârtie absorbantă. Taie subțire fiecare bucată și presară puțină sare pe fiecare pentru a se scurge de apă. În timpul acesta, toacă menta mărunt, usturoiul și pătrunjelul și pune ingredientele aromatice într-un bol mic alături de puțin ulei de măsline.

Amestecă bine și lasă uleiul să se odihnească. Acoperă o tavă de copt cu hârtie de pergament și pune feliile de vânătă. Crestează fiecare parte cu un cuțit și unge vinetele cu uleiul preparat.

Toată activitatea este gata în doar cinci minute, ulterior lasă tava la 20 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. Pentru un plus de gust, scoate legumele din cuptor și presară peste ele brânză feta care să se topească pe deasupra. Poți presăra pătrunjel proaspăt mai apoi în fiecare porție.

Urmăriți Playtech.ro și pe