Românii adoră vinetele. Majoritatea gospodinelor le pregătesc pentru pofticioșii din familie pentru diverse produse care se consumă mai ales în sezoanele reci. Mulți dintre oameni mănâncă în special salată de vinete cu maioneză sau ceapă, zacuscă și tocană de legume. Toate acestea se pun la borcan în timpul verii și se lasă în cămara cu bunătăți. Cum poți să te folosești de vinetele tale pentru rețetele pe care le faci în casă? Ai mai jos câteva trucuri care cu siguranță te vor face să vrei să îți plantezi singur legumele în curtea din spate.
Vinetele sunt adorate de români, dar mulți evită să le planteze în curtea din spate pentru că sunt dificil de îngrijit. Aceștia preferă să cumpere din piață sau de la supermarket legumele pentru produsele preferate.
Gospodinele nu trebuie să își mai facă griji pentru asta pentru că pot să le folosească pe cele din grădină. Cu siguranță dacă vei aplica sfaturile de mai jos te vei pune pe treabă.
Vinetele sunt plante care au nevoie de un sol fertil, nisipos și bine drenat. Acestea reacționează inclusiv atunci când sunt cultivate pe soluri argiloase. Ai grijă la detaliile de mai jos!
Umiditate: cel mai bine este să le uzi direct sub rădăcină cu apă caldă și mai ales la orele de seară. Ele au nevoie de cantități mari de apă.
Temperatură: acestea sunt plante care au nevoie de temperaturi de 20-30 de grade Celsius și pot suporta și până aproape 40 de grade Celsius. Temperaturile mai mici de 15 grade Celsius nu sunt bine tolerate.
Lumina: pentru vinete este foarte importantă lumina, mai ales în perioada de înflorire și de formare a fructelor. Lipsa luminii din abundență oprește planta din creștere.
Dăunători: păduchii verzi, gândacul de Colorado, omida fructelor, coropișnița. Acestea au de obicei aceleași boli ca roșiile.
Recoltarea fructelor începe din a doua jumătate a lunii iulie. Acestea se recoltează atunci când au culoarea caracteristică soiului din care fac parte.
Maturizarea este influențată de următorii factori: timpul de însămânțare;
Vinetele se recoltează la fiecare 5-7 zile. Supraîncărcarea nu trebuie permisă, iar gospodarii trebuie să știe acest lucru.
Creștere în 60-70 de zile: Valentine F1; Bibo F1; Fabina F1.
70-80 de zile: Nadir; Negru frumos; Diamant.
Timp de 90-100 de zile: Robin Hood; Giselle F1.
Creștere în 100-115 zile: Noapte alba; Inima bullish F1; Alekseevsky.