Vești proaste pentru bugetari. Au fost anunțate restructurări. Anunțul Guvernului

Vești proaste pentru bugetari. Au fost anunțate restructurări. Anunțul Guvernului
Vești proaste pentru bugetari. Au fost anunțate retructurări. Anunțul Guvernului. Sursa foto: europafm.ro

Guvernul are vești proaste pentru bugetari. Aparatul bugetar va fi restructurat în curând. PNL intenționa restructurarea aparatului bugetar mai demult, dar nu a făcut-o întrucât a apărut criza sanitară.

Vești proaste pentru bugetari. Urmează să se facă restructurări. Ce a anunțat Guvernul

PNL a vorbit despre restructurarea aparatului bugetar încă de când a preluat guvernarea, dar aceasta a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus. Guvernul susține că retructurarea bugetară va fi necesară, în contextul în care țara noastră a avut cheltuieli mari pentru a preveni o criză economică, iar deficitul bugetar va trebui redus.

Numărul celor angajați în sectorul public în noiembrie 2019 era de 1,3-1,4 milioane. E în continuare la același nivel. A apărut criza sanitară COVID, a fost nevoie ca Guvernul să se concentreze pe alte priorități, pentru salvarea vieții și sănătății populației și acest lucru s-a făcut și cu un necesar de resurse financiare și umane suplimentar”, a spus Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul Ludovic Orban și Ionel Dancă
Premierul Ludovic Orban și Ionel Dancă. Sursa foto: aktual24.ro

Restructurarea aparatului bugetar este absolut necesară

Reducerea aparatului bugetar, adică punerea pe liber a unui număr de bugetari, va fi făută cu siguranță în perioada următoare.

Acest obiectiv al restructurării aparatului bugetar și al reducerii nu numai că este absolut necesar, el va fi făcut. Având în vedere necesarul de cheltuieli bugetare are a crescut enorm ca urmare a cheltuielilor făcute cu criza sanitară și a cheltuielilor făcute pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, veniturile, toate măsurile de sprijin pe care le-am adoptat în această perioadă, vor reclama în perioada următoare, pentru anul următor, o ajustare a deficitului bugetar care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar”, a adăugat Ionel Dancă.

Ce spunea Ludovic Orban anul trecut

Premierul Ludovic Orban pomenea încă din 2019 de o restructurare a aparatului bugetar. „Ținta noastră este reducerea numărului de ministere. Mai puține ministere. 28 de ministere este o prostie, nicăieri nu există așa ceva. M-am uitat prin Europa, media e de 15-16 ministere. De exemplu, economia e economie, nu poţi să o spargi în patru ministere, ministerul de Externe e unul, nu îl poţi sparge„, spunea Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI