Nepotism în PNL. Unde și-au băgat liberalii rudele și prietenii

Nepotism în PNL. Unde și-au băgat liberalii rudele și prietenii
Nepotism în PNL. Unde și-au băgat liberalii rudele și prietenii

Traseismul politic, nepotismul și numirea unor persoane în funcții cheie sau importante în instituțiile statului este o practică permanentă, din păcate,în România. Fiecare dintre cei care au venit la guvernarea țării au avut de fiecare dată dictonul foră nepotisme, dar realitatea este cu totul alta.

”Trebuie să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul”

Acesta a fost dictonul actualului premier  Ludovic Orban, încă din prima zi de convieţuire cu aparatul birocratic de la guvern. Pe tot parcursul campaniei electorale pentru prezidențiale, peste tot auzeai doar “afară cu nepotismul PSD din administraţie., dar se pare că nu au fost decât baloane electorale. După câștigarea alegerilor prezidențiale, cum au apărut opţiunile de penelizare a sectorului public și vorbim totuși de instituții și funcții importante în aparatul administrativ condus de  PNL.

Unde și-au băgat liberalii rudele și prietenii

Conform unei analize amănunțite realizate de colegii de la g4media.ro, numai în cazul a două instituții importante, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGICMM) și Fondul Român de Contragarantare (FRC), au fost aduse nu mai puțin de 19 persoane, strâns legate, după cum arată ancheta, de mari oficiali din guvernul Orban și vorbim aici de Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, care de curând a mai făcut un abuz prin desființarea unui departament din cadrul ministerului pe care-l conduce deoarece respectivul departament avea anumite litigii financiare cu părinții acestuia.

Nepotism în PNL. Unde și-au băgat liberalii rudele și prietenii
Nepotism în PNL. Unde și-au băgat liberalii rudele și prietenii

Dacă ne rezumăm doar la cele 19 persoane vom vedea o încrengătură halucinantă prin care oameni care ori aveau experință minimă în domeniu, sau deloc, au fost propulsați în funcții importante în cele două instituții care au ca obiect de activitate finanțările mediului de afaceri prin intermediul unor programe naționale gen Start-Up Nation sau IMM Invest sau de acordare de contragaranții la garanțiile oferite de fondurile de garantare împrumuturilor obținute de persoane fizice (Programul Prima Casă) sau IMM-uri de la instituțiile de credit din România.

Mergând mai departe, dintr-o altă analiză aflăm că și la nivelul guvernului au fost aduse persoane sau fii și fiice ale unor apropiați ai actualei guvernări, fie prin interpuși, fie direct, aici vorbinde de cel puțin șase persoane puse în funcții de cosilieri, fie în CA-ul unor instituții ale statului, cum ar fi Transelectrica și multe altele. Concluzia vă lăsăm pe voi, cititorii, să o trageți, noi doar relatăm lucrurile așa cum sunt ele acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI