Vești de ultimă oră de la negocierile Rusia – Ucraina. Întâlnirea dintre cele două părți s-a încheiat, ce s-a stabilit

Vești de ultimă oră de la negocierile Rusia - Ucraina. Întâlnirea dintre cele două părți s-a încheiat, ce s-a stabilit
Vești de ultimă oră de la negocierile Rusia - Ucraina.

Sunt vești de ultimă oră de la negocierile Rusia – Ucraina. Întâlnirea dintre cele două părți s-a încheiat, iată ce anume s-a stabilit, în cea de-a cincea zi de război în Ucraina. De altfel, încă de la începutul zilei, răsunau bombardamentele rusești asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. Chiar și în timpul acestor negocieri de pace dintre cele două țări bombardamentele rușilor au continuat. Amintim că întrevederea de azi a avut loc între o delegație rusă și una ucraineană, din care a făcut parte și ministrul Apărării din Ucraina, în Belarus.

Vești de ultimă oră de la negocierile Rusia – Ucraina

Astfel, după 6 ore, prima rundă a negocierilor ucraineno-ruse s-a încheiat. Delegațiile revin la Kiev și Moscova și se vor întâlni din nou „în zilele următoare”. Nu au fost anunțate rezultate concrete. Canalele Telegram asociate cu administrația lui Zelensky au susținut că Ucraina a cerut Rusiei să se retragă complet, inclusiv din estul Ucrainei și Crimeea.

De altfel, după prima rundă de negocieri între delegațiile Moscovei și Kievului, ministrul ucrainean de Interne a spus că Ucraina nu este pregătită să se supună, ori să capituleze în fața Rusiei. Discuțiile de azi, care au durat șase ore, s-au desfășurat în trei reprize.

Cum s-au desfășurat negocierile de azi dintre Rusia și Ucraina

Negocierile au avut loc în oraşul belarus Gomel, unde delegaţia ucraineană a sosit în cursul dimineţii, cu mai multe elicoptere ale armatei belaruse. Ucrainenii au fost preluaţi de la graniţă, iar încă de la început, ei au spus care sunt pretenţiile lor: încetarea imediată a focului, retragerea trupelor ruseşti din ţară, dar şi din Crimeea şi din regiunile Luhansk şi Doneţk, care sunt controlate de separatişti.

De menționat este că din delegaţia Ucrainei au făcut parte ministrul Apărării Oleg Reznikov, un consilier al preşedintelui Zelensky, doi parlamentari, dar și un reprezentant al principalului partid ucrainean, etnic abhaz refugiat din propria țară, după intervenția Rusiei în regiune. El a fost ridiculizat în presa rusă deoarece s-a așezat la masa negocierilor cu o șapcă în cap.

Delegația rusă a fost condusă de Vladimir Mendinski, un personaj controversat în Rusia, cu o reputaţie de naţionalist. La un moment dat, el a susținut ridicarea unor statui în onoarea lui Stalin în toată Federația Rusă.

De asemenea, de față s-a aflat şi miliardarul Roman Abramovich, fostul patron al clubului de fotbal Chelsea Londra. Agenția rusă Ria Novosti a spus că Abramovich a fost contactat de partea ucraineană, care i-a cerut să ajute în cazul tratativelor.