Rusia, atacuri cu bombe în Ucraina chiar în timpul negocierilor de pace din Belarus VIDEO

Rusia, atacuri cu bombe în Ucraina chiar în timpul negocierilor de pace din Belarus VIDEO
Rusia continuă atacurile și în timpul negocierilor de pace

Rusia continuă atacurile militare violente chiar și în timpul negocierilor de pace din Belarus! Armata rusă a bombardat masiv Harkov. Zeci de oameni au fost uciși, iar alte sute rănite, conform anunțului făcut de consilierul ministrului afacerilor interne al Ucrainei. ,,Această groază ar trebui să fie văzută de întreaga lume”, a spus oficialul. Cum este situația și ce detalii se știu despre negocierile de azi?

Atacuri militare violente din partea Rusiei în timpul negocierilor de pace

În Belarus au început negocierile de pace, dar atacurile Rusiei în Ucraina nu au încetat. Harkov este puternic bombardat. Zeci de oameni au fost uciși, iar alte sute au fost rănite, conform anunțului făcut de consilierul ministrului afacerilor interne al Ucrainei.

,,Harkov tocmai a fost bombardat masiv de la Gradov. Zeci de morți și sute de răniți. Această groază ar trebui să fie văzută de întreaga lume”, a spus Anton Gerașcenko.

Au început astăzi discuții între cele două țări implicate în război. Întâlnirea crucială are loc în Belarus, iar ținta este încetarea imediată a focului și retragerea trupelor din Ucraina.

,,Inamicul a suferit pierderi grele”

Din delegația ucraineană fac parte David Arahamiya, președintele fracțiunii Servitorul Poporului, Alexei Reznikov, ministrul apărării al Ucrainei, Mihail Podoliak, consilier al biroului președintelui, Andrei Kostin, prim-adjunct al șefului Ucrainei în Grupul de contact tripartit, Rustem Umerov, MP și Mykola Tochytsky, ministru adjunct de externe. Poziția Ucrainei este încetarea de urgență a atacurilor.

Delegația rusă este reprezentată de ambasadorul Rusiei în Belarus, Boris Gryzlov, deputatul Leonid Slutsky, viceministrul de Externe, Andrei Rudenko, și viceministrul Apărării, Alexander Fomin. Delegația va fi condusă de Vladimir Medinskiy. În timpul acesta, Belarus a anunțat recent că și-ar putea implica propria armată în conflictul actual.

„Suntem interesați să ajungem la unele acorduri cât mai curând posibil. Așteptăm sosirea delegației ucrainene. Locul este convenit cu partea ucraineană de lângă granița cu Ucraina. Nu am dormit toată noaptea, le așteptam sosirea, din păcate, au o logistică foarte complicată.

Ora de sosire a fost amânată de mai multe ori. Tocmai am primit informații că vor ajunge în aproximativ o oră. În consecință, la ora 12 ne vom așeza la masa negocierilor”.

„Toate încercările forțelor de ocupație ruse au eșuat. Coloanele de echipamente ale ocupanților au fost distruse. Inamicul a suferit pierderi grele”, a spus Comandantul Apărării Kievului, generalul colonel Alexander Syrsky.

Cel din urmă a mai adăugat și faptul că în dimineața zilei de 28 februarie situația este sub control în capitala țării. Acesta a subliniat că ucrainenii au demonstrat că „știu să-și protejeze casa de oaspeții neinvitați”.