Roman Abramovici, om de legătură la negocierile de pace Rusia – Ucraina. Este unul dintre prietenii lui Putin

Roman Abramovici, om de legătură la negocierile de pace Rusia - Ucraina. Este unul dintre prietenii lui Putin
Roman Abramovici

Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul lui Chelsea, este unul dintre oamenii care încearcă să pună capăt războiului început de Vladimir Putin din Ucraina, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia. Se pare că miliardarul ruso-israelian a fost supus mai multor presiuni pentru a se pronunța în urma invaziei Ucrainei.

Roman Abramovici, omul de legătură la negocierile de pace Rusia – Ucraina

În plus, săptămâna trecută, parlamentarul laburist Chris Bryant a spus în Parlamentul britanic că Guvernul ar trebui să confiște bunurile miliardarului rus, vorbind despre preocupări legate de presupusele legături cu corupția și calitatea de mare oligarh „cu legături cu statul rus”.

Atunci când i-a răspuns deputatului laburist Bryant, ministrul Mark Spencer a notat faptul că guvernul a luat „măsuri foarte drastice împotriva persoanelor ruse cu afaceri în Marea Britanie care sunt îngrijorătoare”.

„Pot să confirm că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în obținerea unei rezoluții pașnice și că de atunci încearcă să ajute. Având în vedere ce este în joc, vă rugăm să înțelegeți de ce nu am comentat nici situația ca atare, nici implicarea sa”, a spus un purtător de cuvânt al miliardarului rus.

Se pare că implicarea lui Abramovici a urmat unei solicitări a producătorului de film ucrainean Alexander Rodnyansky, însă nu au existat alte detalii despre rolul lui Abramovici, cu toate că s-a recunoscut că influența lui a fost „limitată”.

Abramovici, în Belarus pentru a asista la discuțiile dintre Ucraina și Rusia

„Pot confirma că partea ucraineană a încercat să găsească pe cineva în Rusia care să-i ajute în găsirea unei soluții pașnice. Ei sunt conectați cu Roman Abramovici prin intermediul comunității evreiești și i-au cerut ajutor. Roman Abramovici a încercat de atunci să mobilizeze sprijin pentru o rezoluție pașnică.

Dacă acest lucru va avea un impact sau nu, nu știu, dar eu sunt în contact cu personalul președintelui Zelenski și știu că sunt recunoscători pentru eforturile sale autentice”, a spus Rodnyansky.

În prezent, Abramovici se află în Belarus pentru a asista la discuțiile dintre Ucraina și Rusia, la cererea Ucrainei.

Abramovici a surprins pe toată lumea atunci când a decis să se retragă de la conducerea executivă a clubului de fotbal Chelsea Londra sâmbătă seară, cedând sarcinile către administratorii fundației caritabile ai clubului care în prezent deține Liga Campionilor.

Abramovici a reușit să se îmbogățească din afaceri cu petrol și gaze în anii ‘90, atunci când a devenit proprietarul companiilor care controlează clubul de fotbal Chelsea în 2003, și s-a zvonit des că ar fi fost apropiat de președintele rus Vladimir Putin.

Urmăriți Playtech.ro și pe