Veste de ultimă oră! Toți șoferii care au RCA la City Insurance trebuie să afle asta. Până la ce dată mai sunt valabile polițele

Veste de ultimă oră! Toți șoferii care au RCA la City Insurance trebuie să afle asta. Până la ce dată mai sunt valabile polițele
Toți șoferii care au RCA la City Insurance trebuie să afle asta

Informație pe ultimă oră pe care toți șoferii care au RCA la City Insurance trebuie să le afle. Iată până la ce dată mai sunt valabile polițele. De menționat este că decizia vine după ce ieri Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat asupra cererii de faliment. Purtătorul de cuvânt al ASF, pe nume Dan Apostol, a oferit lămuriri.

Până la ce dată mai sunt valabile polițele RCA la City Insurance

Este o veste importantă pentru șoferii care au RCA la City Insurance. Ei au la dispoziție 30 de zile ca să-și schimbe 30 de zile ca să-și schimbe asiguratorul și 90 de zile ca să depună dosarele în cazul unor daune.

Decizia aceasta a venit după ce joi Tribunalul București s-a pronunțat asupra cererii de faliment. Dan Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, a dat lămuriri suplimentare.

La întrebarea „ce trebuie să facă cei care au încă poliţe valabile la City Insurance”, răspunsul este că cei care au poliție la City Insurance au posibilitatea să le denunţe. Însă cei care nu au făcut asta încă au două opţiuni: fie să le denunţe până la expirarea termenului de 90 de zile de la data pronunţării deciziei Tribunalului, fie să aşteapte să înceteze de drept la această dată.

Ce trebuie să știe șoferii

Pentru cei care vor să știe până la ce dată mai pot circula cu maşina cei care au poliţe la City Insurance, posesorii de poliție RCA de la City Insurance mai pot să circule cu maşina în legalitate, acoperiţi fiind de aceste poliţe, până când se împlinește termenul de 90 de zile, perioadă după care poliţele nu mai sunt valabile.

Purtătorul de cuvânt al ASF a spus că șoferii trebuie să ţină cont de faptul că aceste poliţe vor ajunge la maturitate la termenul dat de Tribunal şi să se protejeze, denunţând-le şi asigurându-se la un nou asigurator.

De asemenea, la întrebarea „Pot avea probleme cu reparaţia maşinii dacă cel care m-a accidentat este asigurat la City Insurance”, răspunsul este că atâta vreme cât încă te afli în perioada de valabilitate a poliţelor, se deschide dosarul de daune, poliţa este valabilă, fondul de garantare a asiguraţilor va primi solicitarea de deschidere a dosarului de daune şi se trece la procedura firească de analiză a dosarului, dar şi de viitoare plată a daunei constatate.

Dacă vrei să renunţi la poliţa City Insurance și vrei să primești banii înapoi, trebuie să știi că la Fondul de Garantare al Asiguraţilor trebuie să te adresezi direct pentru denunţarea poliţelor şi pentru recuperarea banilor corespunzători perioadei rămase, de la momentul denunţării și până la maturitate.