Veste de ultim moment despre studenta criminală. De ce este ținută în continuare la închisoare, de fapt

Veste de ultim moment despre studenta criminală. De ce este ținută în continuare la închisoare, de fapt
De ce a ramas in puscarie Carmen Satran

Este veste de ultim moment despre studenta criminală, Carmen Șatran, fostă Bejan. S-a aflat de ce este ținută în continuare la închisoare, de fapt, după ce Judecătoria Gherla a decis că poate fi eliberată condiţionat. Toate detaliile, disponibile în articolul de mai jos.

Ce se întâmplă cu Carmen Șatran. De ce nu a fost eliberată din penitenciar studenta criminală

Aflată la un pas în libertate, după ce Judecătoria Gherla a dispus eliberarea sa condiţionată, Carmen Şatran, studenta condamnată pentru crima odioasă de la Medicină, este nevoită să rămână în închisoare după ce contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a fost admisă de Tribunalul Cluj, iar judecătorii au hotărât respingerea cererii de eliberare condiţionată.

Astfel, după ce Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran, Parchetul a contestat soluţia, iar Tribunalul Cluj a admis-o, menţinând-o pe studenta criminală condamnată pentru crima de la Medicină în închisoare. Aceasta are posibilitatea să depună o nouă cerere de eliberare condiționată după data de 1 iulie 2022.

Carmen Şatran, fostă Bejan, studenta criminală de la Unversitatea de Medicină din Timişoara
Carmen Şatran, fostă Bejan, studenta criminală de la Unversitatea de Medicină din Timişoara

Carmen Șatran, conștientă de fapta comisă

Carmen Șatran a spus în faţa Tribunalului Cluj că „este conştientă de gravitatea faptei şi regretă suferinţa provocată şi că această perioadă a fost o lecţie dură de viaţă în care a învăţat cât de preţioasă este viaţa şi libertatea”.

Fosta studentă la Medicină i-a mai spus judecătorului că în penitenciar a urmat programe educaţionale, precum şi un curs de calificare de manichiură-pedichiură.

Avocatul studentei criminale susține că aceasta a făcut destulă pușcărie

Avocatul din oficiu al studentei criminale a sugerat instanţei să țină cont și de faptul că crima a fost comisă când condamnata era foarte tânără. În plus, avocatul a arătat că fapta pentru care Carmen Şatran a fost condamnată este, într-adevăr, foarte gravă, dar anii de închisoare executaţi în pușcărie sunt suficienţi pentru a se dispune eliberarea ei condiţionată.

De asemenea, avocatul lui Carmen Șatran a mai arătat că Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a considerat că persoana condamnată merită să fie liberată condiţionat, formulând concluzii de admitere a cererii de liberare condiţionate, însă „după ce cazul a apărut în presă, fiind mediatizat, s-a formulat imediat contestaţie”.

Presa ar fi influențat decizia Tribunalului

„Un articol de presă nu ar trebui să influenţeze o hotărâre judecătorească. Un astfel de condamnat, precum condamnata din prezenta cauză este un condamnat exemplu, care a dovedit că merită să fie pusă în libertate”, a mai spus avocatul.

Nu în ultimul rând, conform avocatului, Carmen Şatran are legături solide cu familia sa şi păstrează legătura cu membrii de familie, existând pentru ea promisiuni de angajare, în măsura în care va fi eliberată.

Carmen Bejan și iubitul ei au ucis un om și l-au tranșat în camera lor de cămin. Acesta venise acolo pentru a întreține relații amoroase contracost cu studenta, însă nu se știe din ce motiv totul a degenerat, scandalul terminându-se cu uciderea lui Trifu Schroth.