Liviu Dragnea, primele declarații după eliberarea din închisoare: ‘M-au vândut, PSD este un partid praf’

Liviu Dragnea, primele declarații după eliberarea din închisoare: 'M-au vândut, PSD este un partid praf'
Liviu Dragnea la poarta Penitenciarului Rahova.jpg

La poarta Penitenciarului Rahova a fost mare agitație în această după-masă. După ce magistrații anunțau eliberarea condiționată, Liviu Dragnea a fost eliberat imediat. La ieșirea din penitenciar, fostul lider PSD a fost așteptat de Irina Tănase și de apropiați. Decizia de astăzi zdruncină din temelii tot ceea ce actualii lideri PSD au clădit.

„Numai Dumnezeu putea sa ma ajute să ies întreg”

Ziua de astăzi este una foarte importantă pentru spectrul politic în care PSD activează, și nu numai. După aproape trei ani, Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat de Tribunalul Giurgiu.

Deși are interdicție de a deține vreo funcție publică, asta nu ar împiedica o viitoare revenire în politică a fostului ldier PSD. La ieșirea din Penitenciarul Prahova, Liviu Dragnea a făcut câteva declarații, unele dintre ele fiind acuzații directe aduse actualilor lideri PSD.

„Numai Dumnezeu putea să mă ajute să ies întreg! M-au vândut! DNA-ul să îi ancheteze pe cei care jefuiesc țara, asta trebuie să facă DNA.

Populația a trebuit să înțeleagă de ce am ajuns aici. PSD este un partid praf. PSD nu mai este partid. PSD-ul nu este în buzunarele SRI-ului.”, a declarat Liviu Dragnea la poarta penitenciarului.

Dragnea va lucra ca angajat la firma fiului său

Întrebat de reporterii aflați la fața locului ce i-a lipsit cel mai mult și ce va face în continuare, Liviu Dragnea a recunoscut că i-au lipsit copii și iubita sa, Irina Tănase. În același timp le-a mulțumit celor care i-au trimis scrisori, sau i-au trimis mesaje pe Facebook.

„Voi munci la firma fiului meu.  Mi-au lipsit copii si Irina, lipsa libert este cel mai greu. Au fost doi ani de chin abuzuri și umilință.

Vreau să le multumesc zecilor de români care mi-au trimis scrisori și care mi-au trims mesaje pe Facebook. Toate scrisorile primite sunt scanate, le voi răspunde tuturor celor care mi-au trimis scrisori.”

„Viitorul României este amanetat cu asemenea lideri”

Deși proaspăt ieșit din Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a mai dat câteva declarații pe marginea actualei situații din România, odată ajuns în fața locuinței sale. Mare parte dintre cele relatate au avut legătură cu actuala conducere a PSD dar și legat de modul în care vede domnia sa viziunea lui Klaus Johannis de a conduce România.

„Acum România este sub dictatură. Voi reveni în politică dacă o să reușesc să răspund la 2 întrebări, dacă am cu cine și pentru cine.

Romania este îngenunchiată de dorința de dictatură feroce a lui Klaus Iohannis. Mă doare sufletul de țară, nu de PSD.”, a mai declarat Liviu Dragnea.