Valentin Uritescu a murit la 81 de ani. Informații de ultimă oră. Când va fi înmormântat actorul

Valentin Uritescu a murit la 81 de ani. Informații de ultimă oră. Când va fi înmormântat actorul
A murit Valentin Uritescu!

Este doliu în lumea teatrului și a filmului românesc! Îndrăgitul actor Valentin Uritescu a încetat din viață vineri seara. Pe data de 4 iunie, Valentin Uritescu împlinise 81 de ani. În ultima perioadă, actorul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate și fusese internat, în stare gravă, de curând.

Valentin Uritescu a murit la 81 de ani

Valentin Uritescu a murit la vârsta de 81 de ani, după o lungă suferință. Maestrul va fi condus luni pe ultimul drum. Din ultimele informații aflăm că maestrului Valentin Uritescu i se făcuse rău pe data de 11 mai, motiv pentru care fusese internat într-un spital privat.

 „Actorul este îngrijit într-o secţie de Terapie Intensivă. Nu este intubat, este în stare gravă, însă are aceste probleme din cauza afecţiunilor neurologice mai vechi.

Înainte să ajungă la spital el s-a aflat într-un centru de îngrijire. Practic, este într-o stare alterată, asta ne-au spus surse medicale. Suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson, încă de la vârsta de 33 de ani.

Vorbim despre o boală degenerativă care afectează sistemul nervos şi care se manifestă prin mişcări involuntare şi necontrolate. Tocmai din cauza acestor probleme de sănătate, actorul s-a retras de pe scenă”, transmitea Antena 3 atunci.

Boala de care suferea actorul Valentin Uritescu

Valentin Uritescu se retrăsese din activitate în urma cu câțiva ani, din cauza problemelor de sănătate. În urmă cu peste zece ani, Valentin Uritescu a hotărât să se retragă de pe scena teatrelor și să își facă testamentul. Într-un interviu, soţia actorului povestea despre starea actorului.

„E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare.

Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, declara declara Valeria Uritescu.

Valentin Uritescu suferea de Sindrom Extrapiramidal, care se aseamănă cu boala Parkinson, însă starea sa de sănătate s-a înrăutăţit în ultima perioadă și ar fi avut zile în care nu ar fi putut să vorbească.

Când va fi înmormântat Valentin Uritescu

Bogdan Uritescu, fiul regretatului actor, ne-a mărturisit în exclusivitate pentru Impact.ro când va avea loc înmormântarea. Acesta va fi îngropat în Cimitirul Sfântul Gheorghe (Cimitirul Parohial 2 sau Pantelimon 2), luni, în jurul orei 12:00.

Peste 5 decenii dedicate scenei

În cariera artistică, Valentin Uritescu a numărat peste cinci decenii de teatru și film, dând viață unor roluri ofertante precum Sergentul Şaptefraţi din serialul TV „Lumini şi umbre” semnat de Andrei Blaier, un personaj continuat ulterior în „Noi, cei din linia întâi” în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din „Concurs” (regia Dan Piţa), Dr. Marcu în „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu).

Valentin Uritescu s-a născut la 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, judeţul Alba, și a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti.