EXCLUSIV Valentin Uritescu are probleme grave cu sănătatea. Ce boală îl macină: ”Nu poate vorbi sau ridica o cană”

EXCLUSIV Valentin Uritescu are probleme grave cu sănătatea. Ce boală îl macină: ”Nu poate vorbi sau ridica o cană”
Boala cu care se luptă Valeriu Uritescu

Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români ai ultimelor decenii, Valentin Uritescu (79 de ani), va face vaccinul anti-COVID-19 acasă. Soţia lui, pe care Valentin o idolatrizează, ne-a povestit, în exclusivitate pentru playtech.ro, despre problemele de sănătate cu care se confruntă actorul, devenit celebru cu rolul sergentului Şaptefraţi, din pelicula „Noi, cei din linia întâi”.

Valentin Uritescu, probleme graave de sănătate. Cu ce se confruntă?

Valeria Uritescu: “Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi”

Valentin Uritescu, care în această vară va împlini 80 de ani, a fost diagnosticat cu boala Parkinson, încă de la vârsta de 33 de ani. Soția lui ne-a povestit despre starea acestuia de sănătate: “Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, dar chestiunea cea mai dură stă în faptul că nu putem şti niciodată, nu putem anticipa care e ziua acea bună, ca să ne pregătim pentru ea.

Sau, poate exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele chiar, şi apoi, din nou, o cufundare în întuneric, în starea aceea pe care nu o pot descrie şi care-l stăpâneşte de ani buni, încoace”, a declarat Valeria Uritescu, în exclusivitate pentru playtech.ro.

De ce a renunțat la scris?

Femeia a mai adăugat: ”Valentin Uritescu a renunţat să mai scrie cărţi, dezamăgit cel mai probabil că cele două scrise anterior nu s-au bucurat de succesul pe care el l-a scontat în prealabil”. Valentin ne-a răsfăţat, de-a lungul timpului, cu zeci de roluri, în cadrul producțiilor de televiziune și cinematografice, dar cel mai bun rol al său a fost cel al sergentului Şaptefraţi, din pelicula „Noi, cei din linia întâi”, regizată în 1986, de Sergiu Nicolaescu.

Ce i-a spus tatălui, după ce a ratat primul examen la Actorie: “Mă fac strungar şi dă-i dracului cu teatrul lor cu tot!”.

Marele actor a scris, în urmă cu zece ani, cel dintâi volum, “Aşa sunt eu, prost”, urmat, în 2013, de volumul de confesiuni personale, “Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”, ambele apărute la Editura Humanitas. După ce a ratat primul examen la Actorie, i-a comunicat tatălui său că va da examen la școala profesională: “Mă fac strungar şi dă-i dracului cu teatrul lor cu tot!”. Numai că soarta a vrut ca în acel an să existe două sesiuni de admitere, pentru cei cu “origine sănătoasă” şi pentru ceilalţi, iar la sfatul tatălui, el s-a prezentat, de data aceasta cu succes, şi la cealaltă sesiune de examinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI