11 mai 2022 | 14:20

Valentin Uritescu, de urgență pe mâna medicilor. Ce se întâmplă chiar acum cu îndrăgitul actor

Monden
Valentin Uritescu, de urgență pe mâna medicilor. Ce se întâmplă chiar acum cu îndrăgitul actor
Valentin Uritescu, in stare grava la spitalul Pantelimon

Actorul Valentin Uritescu a ajuns de urgență pe mâna medicilor. Valentin Uritescu a fost internat, în urmă cu scurt timp, la Spitalul Pantelimon. Celebrul actor este în stare gravă, iar medicii încearcă să-l stabilizeze. Ce se întâmplă chiar acum cu îndrăgitul actor, vedeți în rândurile de mai jos.

Valentin Uritescu, în stare gravă la spital. De ce boală gravă suferă marele actor

Actorul Valentin Uritescu, 80 de ani, a ajuns astăzi în stare gravă la spitalul Pantelimon din București, scrie romaniatv.net. Medicii încearcă să stabilizeze starea actorului. Cunoscutul actor se confruntă de mai multă vreme cu probleme de sănătate. El ar fi ajuns la spital de la căminul de bătrâni în care locuia.

Acesta suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson încă de la vârsta de 33 de ani. Este vorba despre o boală degenerativă, care afectează sistemul nervos și se manifestă prin mișcari involuntare și necontrolate la nivelul membrelor, precum și a capului. De altfel, din cauza gravei boli, maestrul a decis să se retragă din lumea teatrului  în urmă cu mai mulți ani.

De ce a fost Valentin Uritescu la un pas să-și pună capăt zilelor

De asemenea, acum mai mulți ani, Valentin Uritescu dezvăluia că, atunci când a aflat că suferă de Parkinson, a fost la un pas să-și pună capăt zilelor. Din fericire, credința în Dumnezeu l-a ajutat să treacă peste depresia care pusese stăpânire pe el.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ.  Ai Sindrom Extrapiramidal!. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!

Actorului îi venea să se arunce în fața mașinii

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, povestea Valentin Uritescu în urmă cu mai mulți ani.

Cine este Valentin Uritescu

Valentin Uritescu s-a născut pe 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, Alba, România și este actor de televiziune, film și teatru. În decursul carierei sale artistice a lucrat ca salariat la patru teatre:

-1963-1968 la Teatrul „M. Filotti” din Brăila,
-1968-1980 la „Teatrul Tineretului” din Piatra Neamț,
-1981-1990 la Teatrul Bulandra din București,
-1990 – – „Teatrul Național Ion Luca Caragiale” din București. Valentin Uritescu s-a pensionat în urmă cu mai mulți ani.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro