Ungurii ne-au luat fața iar! Se întamplă chiar acum: chinezii i-au ales pe ei

Chinezii de la Lenovo deschid prima fabrică din Europa la vecinii unguri

Ungurii ne-au luat din nou fața, după ce un mare producător IT din China a decis să deschidă prima fabrică din Europa pe teritoriul lor. Producătorul chinez de computere personale Lenovo va construi prima sa uzină europeană în Ungaria în colaborare cu guvernul din Ungaria, a anunțat astăzi ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, informează MTI.

Ungurii ne-au întrecut din nou. Chinezii de la Lenovo deschid prima fabrică din Europa lângă Budapesta

Ungurii ne-au lut-0 iar înainte. O mare companie chineză a decis să construiască prima fabrică din Europa pe teritoriul Ungariei. Astfel, compania de IT Lenovo va deschide o fabrică în Ugaria, iar  guvernul de la Budapesta îi va da și o sumă de bani.

Fabrica de producţie în valoare de 8,2 miliarde de forinţi, ceea ce înseamnă aproximativ 22,8 milioane de euro, va fi construită la Ullo, localitate situată la marginea capitalei Budapesta, iar Guvernul ungar va contribui cu un grant în valoare de două miliarde de forinţi.

Lenovo deschide o fabrica de productie langa Budapesta
Lenovo deschide o fabrica de productie langa Budapesta

Fabrica va aduce 1000 de locuri noi de muncă

Peter Szijjarto, ministyrul ungar al Afacerilor Externe, a subliniat că această investiţie va crea aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă şi va introduce tehnologii de ultimă oră în Ungaria. Producţia la noua uzină de computere va începe în prima parte a anului 2021, a adăugat Peter Szijjarto.

Compania Lenovo este o companie chineză de IT și fiind numărul unu, după compania HP, mondial în producția de PC-uri. Compania Lenovo a fost înființată în anul 1984 la Beijing cu o investiție inițială de 25.000 dedolari americani.

Lenovo a cumpărat IBM în anul 2005

Compania Lenovo, a achiziționat divizia de PC-uri a companiei IBM în anul 2005 contra sumei de 1,25 miliarde de dolari americani, iar în anul 2007 a încercat să preia firma europeană Packard Bell, însă fără succes.

De asemenea, Compania Lenovo a finalizat în trimestrul al patrulea al anului 2007 vânzarea diviziei de telefoane mobile ce mergea pe pierdere, pentru suma de 65 de milioane de dolari americani.

Ungaria le-a dat voie românilor să meargă să voteze fără a intra în carantină la întoarcere

Pe de altă parte, Ungaria s-a arătat înțelegătoare cu românii care locuiesc pe teritoriul ei și le-a dat voie conaționalilor noștri să meargă să voteze în țară la alegerile locale 2020 fără a fi nevoiți să intre în carantină la întoarcere.

”Participarea la vot a tuturor celor interesaţi este considerată un lucru important. În consecinţă, corpul operaţional a hotărât să nu fie supuse carantinei în Ungaria persoanele care participă la alegeri şi pot dovedi acest lucru cu vigneta “votat” care li se lipeşte în secţiile de votare pe cartea de identitate românească. Alegătorii şi copiii lor minori se pot întoarce în Ungaria fără nicio restricţie, începând de duminică ora 8 dimineaţa până luni la ora 9 dimineaţa, folosind oricare dintre punctele de trecere a frontierei româno-ungare”, a declarat Tamas Menczer, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI