Unde se pune planta banilor în apartament pentru prosperitate financiară. Doar aşa vei avea noroc

Unde se pune planta banilor în apartament pentru prosperitate financiară. Doar aşa vei avea noroc
Unde se pune planta banilor în apartament pentru prosperitate financiară.

Unde se pune planta banilor în apartament pentru a beneficia de prosperitate financiară. Cunoscută în termeni populari cu numele de „planta banilor”, plectranthus verticillatus, este o plantă asociată cu norocul. Se crede că că dacă cel ce are plante reușește să o facă să se reproducă din butași și să crească, norocul financiar va fi de partea lui.

Unde se pune planta banilor în apartament pentru prosperitate financiară

Planta banilor necesită o îngrijire obișnuită, întrucât este o specie de plante abosolut obișnuită. Prin urmare, planta banilor are nevoie de o udare regulată, însă fără apă în exces.

La fel de important este ca această plantă să primească și lumină solară, însă nu lumina directă de la soare, ci se recomandă să fie amplasată într-o zonă în aer liber, acolo unde soarele să nu o lumineze în mod direct. Se recomandă deci să așezi planta banilor în camera de zi a casei, însă trebuie să o pui într-un colț orientat spre sud-est, neavând un perete în fața ei, întrucât asta va bloca fluxul de bani.

Despre „planta milionară”

Plectranthus verticillatus mai este cunoscută și ca „planta milionară„ și face parte din familia Lamiaceae, un gen format din circa 350 de specii diverse.

Planta este originară din Africa, mai ales în sud-estul țării. Numele plantei derivă din cuvintele grecești „plektron” (pinteni) și „anthos” (floare). În anumite țări, ea se numește de obicei planta dolarului.

În zilele noastre este foarte obișnuit să găsești planta pe multe dintre balcoane, fiind cultivată și comercializată deci și ca plantă de interior.

Planta Plectranthus verticillatus este precedat de o tradiție foarte veche, răspândită în numeroase orașe din toată lumea. Tradiția afirmă că planta monetară are particularitatea de a fi capabil să atragă norocul și averea către gospodării, câtă vreme este îngrijită corespunzător.

La ora actuală există mai multe țări din lume ce au obiceiul de a onora tradiția, oferind o astfel de plantă cu o monedă îngropată în interiorul ghiveciului, nu doar celor dragi, ci și celor ce se mută în casă nouă.

Planta milionară este o plantă atât perenă, dar și o specie ce oferă posibilitatea de a obține multe uleiuri esențiale aromate. Planta nu crește foarte înaltă, până în 30 de centimetri. Rădăcinile sale sunt fibroase și din ele răsar ramuri care pot fi considerate suculente, de culoare verzui până la violet.

Planta are frunze groase și cărnoase și au o formă ovală, ca o monedă.