Se crede că Planta banilor sporește banii familiei, însă trebuie să ții cont și de anumite aspecte. Spre exemplu, știai că trebuie să pui un anumit element în ghiveci, după ce o cumperi. De asemenea, mai trebuie să ai grijă și ca aceasta să fie sănătoasă, având astfel potențialul de a-ți aduce prosperitatea.
Este bine de știut că Planta banilor nu este deloc o plantă de apartament pretențioasă. Ea se mai numește și Crassula ovata sau arborele de jad și este responsabilă cu bunăstarea familiei, dar și cu menținerea unei energii pozitive în propria casă.
Această plantă este una cu o mare speranță de viață, în ciuda faptului că nu necesită mare îngrijire. Specialiștii feng-shui spun că planta ar trebui să stea cel mai bine pe birou sau în zona în care îți ții banii. Nu este indicat să o așezi în baie sau în zona dragostei. Ea trebuie să aibă expunere indirectă la lumină, orientată către nord, dacă o poziționezi lângă o fereastră.
Specialiștii mai spun că poți stimula Planta Banilor într-un anumit mod. Mai exact, este indicat să pui șase monede în ghiveciul în care o plantezi și să te gândești la o persoană bogată și sănătoasă, pe care o admiri. Ghiveciul ar trebui să fie roșu, maro, negru, argintiu sau auriu, tot pentru a atrage sporul din casa ta.
Planta are nevoie de cel puțin patru ore de lumină directă a soarelui zilnic, în timp ce plantele tinere preferă mai mult lumina indirectă a soarelui.
Planta banilor preferă o temperatură între 18 și 24 de grade C, dar preferă temperaturi mai mici, de 13 grade, noaptea și în timpul iernii. Deși se adaptează bine și în aer liber, nu tolerează prea bine frigul, mai ales că planta poate fi grav afectată de temperaturi mai mici de 10 grade C. Se simte bine, în schimb, la căldură, dar este esențial să o uzi în perioada de creștere, primăvara și vara.
În funcție de anotimp, lasă solul să usuce între două udări, deoarece planta este sensibilă la putregaiuri. Se poate uda săptămânal sau o dată pe lună, în funcție de alte condiții de mediu care contribuie la uscarea mai ușoară sau mai grea a solului.
Se fertilizează săptămânal sau măcar la două săptămâni în lunile de primăvară și vară, iar tăierea se face primăvara și cel mult în prima parte a verii. Se taie și frunzele îngălbenite și se îndepărtează tulpinile aflate în descompunere.