Panică la bordul unui avion Ryanair care pleca din București spre Londra. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Panică la bordul unui avion Ryanair care pleca din București spre Londra. Ce s-a întâmplat cu pasagerii
Panică la bordul unui avion Ryanair care pleca din București spre Londra. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Panică mare la bordul unui avion Ryanair care a decolat de la București și ar fi trebuit să ajungă la Londra. Se pare că aeronava s-a umplut de fum chiar în momentul decolării, de îndată ce s-a ridicat de la sol.

UPDATE: Un pasager aflat la bordul aeronavei cuprinse de fum a povestit imediat după incident: ”Fumul a fost eliberat până la aterizare. Pilotul a venit şi ne-a spus că s-a întâmplat totul pentru că la degivrare la sol, când au dat cu soluţie au dat şi pe un sistem secundar, unde nu ar fi trebuit şi acela a luat foc.”

Toți pasagerii au fost evacuați. Din fericire, nu s-au înregistrat probleme din punct de vedre al integrității fizice a celor care erau la bord, așa că oamenii au putut să își reia traseul către Londra cu o altă cursp, la ora 15.00. Dintre cei care erau îmbarcați inițial, 29 de persoane au renunțat însă la această călătorie din motive personale.

Compania Ryanair a venit și ea cu o reacție:

„Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scurt timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare).

Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București, și în prezent este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întârziere.”

Panică la bordul unui avion Ryanair care pleca din București spre Londra

În imaginile care au apărut la Digi24 se poate vedea cum oamenii din avion au început să intre în panică, de îndată ce aeronava a decolat. Imediat ce s-a ridicat de la sol, în interior a început să se simtă fumul care i-a speriat profund pe pasageri. Aceștia au început să vorbească speriați:

”- Opresc din aer?
– Opreşte!
– Mamă, murim aici, băi!
– Du-te frate şi zi-i!
– Doamne, ce e?”

Din fericire, nu a avut loc o tragedie, căci, în cele din urmă, aeronava s-a întors și pasagerii au fost debarcați în siguranță. Avionul nu apucase sa se ridice de la sol, așadar s-a luat decizia ca aeronava sa se întoarcă pe Aeroportul Otopeni.