Un număr uriaș de persoane au tranzitat frontiera într-o singură zi. Care este explicația

Un număr uriaș de persoane au tranzitat frontiera într-o singură zi. Care este explicația
Un număr uriaș de persoane au tranzitat frontiera într-o singură zi.

Din ce în ce mai multe persoane au tranzitat frontiera într-o singură zi, mai ales în ultimul timp. Aproximativ 52.000 de persoane au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore, din mai multe motive. Dar care sunt acestea?

Număr mare de persoane la frontieră

Un număr mare de persoane au tranzitat frontiera în doar o singură zi. Aproximativ 52.200 de persoane, cetățeni români dar și străini, au tranzitat frontierele României. S-au înregistrat peste 20.000 de mijloace de transport, dintre care un număr de 8.500 de autoturisme au fost automarfare. Pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 25.700 de persoane și s-au înregistrat un număr 9.200 de mijloace de transport. Pe de cealaltă parte, pe sensul de ieșire din țară, numerele au fost puțin mai mari. S-au înregistrat 26.500 de persoane și 10.800 de mijloace de transport.

De asemenea, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de un număr de aproximativ 19.500 de persoane. În același timp, au fost 9.000 de mijloace de transport, dintre care 2.600 au fost automarfare. Aceste numere s-au înregistrat pe sensul de intrare în țară. Pe de cealaltă parte, pe sensul de ieșire, au trecut granița 10.500 de persoane și 5.700 de mijloace de transport. Aceste numere sunt cu aproximație. În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în țară a 14 cetățeni străini. Aceștia nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege. De asemenea, nu s-a permis ieșirea a 10 cetățeni români din alte motive legale.

S-au înregistrat și ilegalități

Poliția de frontieră spune că lucrează la capacitate maximă pentru ca traficul să se deruleze cât mai ușor. De asemenea, aceștia recomandă ca participanții la trafic să tranziteze toate punctele deschise traficului internațional. În acest fel, se va evita aglomerația și cozile.

„Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.”

Polițiștii de frontieră au identificat 36 de fapte ilegale la punctele de trecere „frontiera verde”. Au fost 18 infracțiuni și 18 contravenții. Acestea au fost săvârșite atât de cetățeni români cât și de cetățeni străini. Au fost descoperite și bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în țară. Bunurile depășeau plafonul vamal admis ori erau suspecte a fi contrafăcute. Suma lor totală depășește 380.000 de lei. Valoare amenzilor ce au fost aplicate depășește suma de 6.500 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI