30 de migranți din Afganistan şi Pakistan, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din Arad. Poliţia de Frontieră a intervenit

30 de migranți din Afganistan şi Pakistan, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din Arad. Poliţia de Frontieră a intervenit
Migranți prinși încercând să iasă ilegal din Arad

Poliția de Frontieră a prins 30 de migranți ce încercau să treacă granița ilegal. Aceștiau veneau din Afganistan și Pakistan, încercând să iasă ilegal din Arad.

Migranți prinși la Arad

Aproape 30 de migranți au fost prinși în ultimele 24 de ore . Aceștia veneau din Pakistan și Afganistan. Erau ascunși în diferite camioane cu mărfuri ce au fost verificate la frontiera cu Ungaria. Migranții încercau să iasă ilegal din țară. Joi, Poliția de Frontieră din Arad au transmis un comunicat de presă. Potrivit acestuia, polițiștii de frontieră au efectuat verificarea, conform legii, remorcii unui camion de mare tonaj condus de un polonez, în Punctul de Trecere a Frontierei Vârșand. În timpul verificărilor, au fost găsiți doi afgani, unul de 17 ani, iar celălalt de 21 de ani. Ambii fiind solicitanți e azil în România. Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul camionului transporta obiecte decorative, pe ruta Grecia – Polonia.

De asemenea, și în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră au descoperit, după verificări, migranți în patru camioane. Acestea erau conduse de un turc, un iranian și doi bulgari. Cei patru șoferi transportau plăci de rigips, profile metalice și grupaje de ceramică. Marfa era transportată pentru firme din Franța, Austria, Cehia și Suedia. Printre mărfuri se aflau și 25 de străini. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că aceștia proveneau din Afganistan și Pakistan. Toți sunt solicitanți de azil în România, cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în toate cazurile.

Migranți prinși încercând să treacă granița în Ungaria

În urmă cu câteva zile, autoritățile de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au prins 36 de migranți în 24 de ore. Aceștia încercau să treacă granița ilegal spre Ungaria, pe jos, pe câmp și ascunși în mai multe automarfe. În urma verificărilor efectuate asupra camioanelor, două la număr, polițiștii au descoperit opt migranți. Camioanele erau conduse de un român și un turc. Migranții erau ascunși printre mărfuri. Cei doi șoferi transportau cutii cu produse cosmetice și utilaje industriale în Germania și Franța. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră Arad, migranții erau tot din Afganistan, dar și din Siria. Vârstele acestora erau cuprins între 20 și 32 de ani.

De asemenea, în zona orașului Nădlac, au fost prinse ai multe grupuri de migranți. În total, polițiștii au prins 28 de persoane, în aproprierea liniei de frontieră. Aceștia aveau intenția de a trece granița fraudulos. Autoritățile efectuează cercetări în toate cazurile.

„Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, Eritreea, Etiopia, Afganistan, Siria, Comore, Togo, Irak, Iran şi Tunisia, cu vârste cuprinse între 11 şi 37 de ani”, precizează Poliţia de Frontieră.

Urmăriți Playtech.ro și pe