Ce se întâmplă la granița României cu Ungaria. Anunțul descurajant venit de la Poliția de frontieră

Odată cu relaxarea restricțiilor, românii au dat năvală să plece din țara, iar cozile formate la punctele de trecere a frontierei au crescut considerabil. Poliția de frontieră a făcut un anunț foarte important pentru cei care se pregătesc să iasă din țară, dar și pentru cei care se întorc în țară.

Ce se întâmplă la granița de vest a României

Cozile sunt cu-adevărat infernale, atât la ieșirea din țară, cât și pe sensul de intrare, după ce timpii de așteptare s-au mărit considerabil. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres că persoanele care intră în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I se aşteapta trei ore pentru formalităţi, vineri după-amiază, iar pentru ieşirea din România prin acelaşi punct se aşteapta două ore.

În ceea ce privește timpii mari de aşteptare, aceștia s-au înregistrat încă de dimineaţă, însă se ridicau la 60 de minute pe ambele sensuri, dar pe parcursul zilei PTF Nădlac I s-a aglomerat.

Ce se întâmplă la granița de vest a României
Ce se întâmplă la granița de vest a României

Cozi imense la ieșirea și intrarea în România

Potrivit sursei citate, la Nădlac I controlul se face pe şase artere la intrare şi patru la ieşire, dar timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi de un număr mai mare de persoane care au ajuns la graniţă în ultimele ore. Totodată, triajul epidemiologic care are loc la frontieră, prin care se impune şi completarea unor formulare speciale, face ca cei care tranzitează frontiera să aştepte mai mult.

În ultimele 24 de ore, prin Nădlac I au intrat în România 1.600 de persoane, cu 400 de mijloace de transport şi au ieşit din ţară 3.000 de persoane, cu 760 de mijloace de transport.

Trebuie menționat faptul că românii care se întorc în țară, indiferent din ce stat, vor rămâne în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Dacă aceștia nu vor să-și pună familiile în pericol, statul român le poate oferi un loc de cazare într-unul din centrele pentru carantină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI