23 sept. 2024 | 17:56

Un bărbat din Iași a ajuns să fie intubat din cauza unei reacții alergice provocate de produsele de curățenie

Diverse
Un bărbat din Iași a ajuns să fie intubat din cauza unei reacții alergice provocate de produsele de curățenie
Se poate ajunge la reacții alergice în urma unui proces în două etape

Deși ni s-a atras atenția de multe ori, mai ales când folosim produsele de curățenie, nu mulți le iau în seamă. Este și cazul unui bărbat din Iași care a ajuns să fie intubat din cauza unei reacții alergice provocate de produsele de curățenie.

De la pregătitul vinului, la urgență la UPU

Produsele de curățenie, prin conținutul lor, sunt extrem de periculoase. Majoritatea au în componența lor substanțe cu un grad mare de toxicitate, de aceea se recomandă folosirea lor cu mare atenție.

În același context, este bine să existe și sisteme de ventilație bine puse la punct, altfel existând riscul inhalării și se pot ajunge la situații dramatice precum cea de față. Conform celor de la Spitalul „Sf. Spiridon”, din Iași, de la secția UPU, un bărbat de 80 de ani a ajuns de urgență la spital, acuzând reacții alergice la produse de curățenie.

Din ceea ce se știe până la această oră, bărbatul s-ar fi apucat să pregătească butoaiele pentru vin, astfel că a decis să le spele cu produse de curățenie, dar fără să-și dea seama că inhalrea ar putea să-i provoace reacții alergice.

Intubat din cauza unei reacții alergice provocate de produsele de curățenie

Din păcate pentru el, se pare că spațiul în care a decis să spele butoaiele nu era foarte bine ventilat, astfel că emanația de gaze din produsele de curățenie i-au pătruns în plămâni, provocând complicații.

Ca urmare a acestei situații, bărbatul de 80 de ani a ajuns să fie intubat din cauza unei reacții alergice provocate de produsele de curățenie:

„În U.P.U s-a prezentat în cursul dimineţii un pacient în vârstă de 80 de ani venit conducând maşina personală până în uşa unităţii prezentând fenomene de insuficiență respiratorie severă secundare unei reacţii alergice severe cu edem lingual şi glotic important.

A fost preluat, evaluat, tratat și intubat şi ventilat mecanic în departamentul de urgenţă. În cursul zilei de ieri a muncit în curtea personală curăţând nişte butoaie în care urma să pună vin existând posibilitatea unei reacţii alergice la produse de curăţenie”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Cum poti avea reacții alergice provocate de produsele de curățenie

Conform specialiștilor, se poate ajunge la reacții alergice în urma unui proces în două etape, denumit pierdere a toleranței indusă de toxicanți, care poate explica această relație cauză-efect.

În primul rând, există o expunere majoră sau cronică la agenți de mediu precum pesticide, solvenți sau contaminanți ai aerului din interior, precizează specialiștii.

„Simptomele multisistemice sunt declanșate de o serie de expuneri de nivel inferior la substanțe pe care le-ați tolerat anterior, cum ar fi produsele de curățare, parfumurile, alimentele, medicamentele sau combinațiile de alimente și medicamente.”

Studii recente discutăm despre un fenomen numit sindromul de activare a mastocitelor și eliberarea mediatorilor ca un catalizator pentru intoleranța chimică. Așa cum se  arată în aceste studii, primele care reacționează sunt aceste mastocite, considerate răspunsurile inițiale ale sistemului imunitar.

Acestea își au originea în măduva osoasă și se deplasează la interfața dintre țesuturi și mediul extern, unde locuiesc. Aceștia intră în acțiune dacă percep o amenințare majoră din partea unor substanțe străine precum virușii sau substanțele chimice și pot elibera mai mult de o mie de molecule inflamatorii numite mediatori pentru a contracara amenințarea percepută. Acest lucru duce la reacții alergice, inflamații și boli, se mai arată în aceste studii.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Diana Șoșoacă a dat cărțile pe față. România, sub protectoratul Rusiei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Fiul Elodiei Ghinescu are o nouă identitate. Bunica lui nu l-a mai văzut de zece ani
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
O dau la pace? Kremlinul, anunț despre încheierea războiului din Ucraina
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ REGULILE la PENSIE! Anunțul Casei de Pensii pentru seniori
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro