16 sept. 2021 | 11:44

Cum arată catacombele din București. ”Porțile Timpului” sunt pasajele energetice și tunelurile de fugă ale lui Nicolae Ceaușescu

Social
Cum arată catacombele din București. ”Porțile Timpului” sunt pasajele energetice și tunelurile de fugă ale lui Nicolae Ceaușescu
Secretele lui Nicolae Ceaușescu din București descoperite în Decembrie 1989

Până la declanșarea Revoluției din Decembrie 1989 existau zvonuri despre ce stă ascuns sub trotoarele Bucureștiului. Mulți credeau că sunt doar mituri, legende și nimic altceva. Numai că, în perioada zbuciumată a acelor zile de Revoluție, au început să apară și confirmări. Bucureștiul într-adevăr avea un lanț de tuneluri secrete vechi. Multe dintre acestea i-au deservit și lui Nicolae Ceaușescu în perioada sa de dictatură.

Secretele lui Nicolae Ceaușescu din București descoperite în Decembrie 1989

După declanșarea ostilităților, în Decembrie 1989, soldații revoluționari găseau un vast labirint de tuneluri folosite de forțele de poliție loială lui Nicolae Ceaușescu. Unele din aceste tuneluri aveau intrări ascunse în bolțile din cimitire și sistemele de metrou.

Ofițerii armatei relatau că labirintul întins de tunele străbăteau întreg orașul și legau două aeroporturi, sediul Partidului Comunist și palatul lui Ceaușescu din centrul Bucureștiului. Astfel au ieșit la iveală detalii uimitoare despre aceste tuneluri subterane umplute cu arme.

Palatul lui Nicolae Ceaușescu din centrul orașului conținea un buncăr conceput să reziste atacurilor nucleare. Acesta era echipat ca o cameră de război. Tunelurile descoperite legau și așa-numitul Palat de primăvară din nordul capitalei și vechiul palat regal din centrul orașului, lângă sediul partidului.

“În urma unor cercetări ulterioare a reieşit că ramificaţiile subterane au corespondenţă cu circa 80 de obiective din Bucureşti. Cum ar fi clădirea ASE, Casa Enescu, Opera Română şi altele.

Subliniez, relatările sunt ale unor ofiţeri din cadrul Armatei. Lucru foarte interesant, nimeni nu neagă existenţa acestor căi de navigaţie secrete. Dar când am încercat să le explorăm, nu ni s-a permis.”, precizează muzeograful Dan Fălcan.

Tunelurile secrete mai vechi de perioada interbelică

Una dintre cele mai misterioase povești despre capitala României, este povestea Bucureștiului subteran. Străzile înguste, tunelurile abandonate și labirintele sunt doar câteva dintre elementele care alcătuiesc istoria secretă a Bucureștiului. Dincolo de orice teorii paranormale Bucureștiul subteran există cu adevărat.

Explorarea acestuia ne poate învăța cu siguranță o lecție de istorie a României. În perioada medievală, producătorii și comercianții de vin obișnuiau să aibă pivnițele acolo. Acestea erau suficient de mari pentru a permite accesul căruțelor pentru încărcarea și descărcarea demigenelor tradiționale de vin.

În secolul al XIX-lea au apărut noi construcții cu tuneluri de evacuare, precum tunelul lung de 1 kilometru care leagă Palatul Ghica Tei, în nord-estul Bucureștiului, de Mănăstirea Plumbuita. Apoi, există biserica Schitu Magureanu. Celebra biserică este situată în partea de nord-vest a parcului Cișmigiu, în centrul Bucureștiului.

Biserica este legată prin tuneluri subterane de Palatul Kretzulescu, situat la aproximativ 100 de metri. Cu toate acestea, cea mai cunoscută zonă subterană din București este cea de sub Piața Revoluției, din centrul Bucureștiului.

”Orașul subteran nu este atât de neinteresant pe cât pare, din două motive principale. Primul motiv este că lumea subterană este o temă recurentă în istoria Bucureștiului. Această obsesie pentru pasajele și tunelurile subterane a apărut din nevoia oamenilor de a se proteja de invazia turcească. Asta și datorită faptului că Bucureștiul, la fel ca toate orașele extracarpatice, nu a fost fortificat deoarece otomanii nu au permis acest lucru.

Așadar, această obsesie de a avea căi subterane de acces a fost destul de frecventă în istoria Bucureștiului. Palatul Ghica are cu siguranță pasaje subterane pentru vagoane. Le-am văzut eu însumi. Au fost obișnuiți să câștige ceva timp în cazul în care otomanii trimiteau un ordin de destituire a domnitorului „, povestește profesorul de arhitectură Augustin Ioan.

Se spune că domnitorul Alexandru Ipsilanti a construit, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, un tunel care leagă actuala reședință regală de pe bulevardul Victoriei de palatul său, situat în zona Palatului Parlamentului de astăzi. Dacă aceste tuneluri există cu adevărat, acestea ar trebui prezentate publicului. Cel puțin unele dintre aceste tuneluri au existat cu adevărat.

Pasaje secrete denumite ”Porțile Timpului”. Se spune că Nicolae Ceaușescu le-ar fi folosit

În România anilor comunismului sub Nicolae Ceaușescu mai existau și alte legende legate de aceste pasaje. Informații despre aceste pasaje au apărut și în lucrările celebrului Mircea Eliade, lucrări interzise la un moment dat de Nicolae Ceaușescu.

Unele dintre aceste mituri și scrieri vorbeau de adevărate ”Porți ale Timpului”. Specialiștii în fenomenele paranormale spun că au fost identificate așa numitele zone pentru ”încărcarea bateriilor energetice”. Aceiași specialiști în fenomenele paranormale dădeau și câteva nume de zone, unde aceste pasaje numite „Porțile Timpului” ar exista. Zonele sunt, după cum urmează:

  • Mântuleasa
  • Uranus
  • 13 Septembrie
  • Panduri
  • Antiaeriană
  • Sălaj
  • Dealul Cotroceni
  • Foișor Cocioc
  • Piscului
  • Văcărești
  • Mitropolie
  • Zețarilor
  • Drumul Găzarului

 

”Palatul Parlamentului are propria sa parte de mister”

Palatul Parlamentului este cea mai spectaculoasă clădire din București. Numită inițial Casa Republicii Socialiste Române și apoi Casa Poporului, se dorea a fi sediul central al dictatorului Nicolae Ceaușescu.

De aici, spun cei care au reușit să vadă, există o vastă rețea de tuneluri constriute, menite să lege punctele cheie din tot orașul. Multe dintre ele construite de Nicolae Ceaușescu, acum sunt închise, sau prea puțin folosite.

Parte a unui grup de jurnaliști la începutul anilor 1990, Augustin Ioan a vizitat nivelurile subterane ale clădirii. Unul din cele mai misterioase momente a fost ultimul nivel subteran, recunoscut ca fiind tunelul secret al lui Nicolae Ceaușescu.

”Ultimul nivel nu avea lumini, cu excepția celor din camerele de luat vederi. Au fost făcute câteva fotografii uimitoare acolo. Un coleg arhitect a folosit chiar și blițul camerei. Nu a văzut ce fotografiază. După procesarea filmului, a văzut imagini fabulosoase.

Inscripții instigatoare la anarhie, simboluri masonice și alte lucruri de genul acesta, într-un loc în care accesul este refuzat. Cert este că locul era plin de gunoi și trebuia curățat.”, a mai povestit Augustin Ioan.

PlaySport
Jador și Oana Ciocan, filmați în intimitate după Survivor! Imaginile incendiare au apărut pe net
Ego.ro
INCREDIBIL cum arăta Roxana Ionescu acum 20 de ani, când poza fără haine! Imaginile XXX au scăpat pe net
Digi24
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie
Cancan.ro
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
GSP.ro
Fosta iubită celebră a lui Stelea, detalii neștiute: „El era căsătorit atunci. Îl am și acum în suflet”
Stirile PROTV
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Romania TV
ULTIMA ORĂ! A murit Adina Cezar! Este vestea extrem de tristă a începutului de săptămână!
Capital.ro
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
EVZ.ro
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Adevarul
Cum sunt săpate tunelurile din vestul României. Trenurile vor circula cu 160 km/h prin munte VIDEO
BZI.ro
Andra, despre infidelitate: „Dacă ai copii, treci peste niște lucruri!”
Spynews.ro
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Libertatea.ro
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Sport.ro
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți pentru mine". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai sexy voleibalistă"
Impact.ro
Otilia Cazimir și George Topîrceanu, o iubire ca-n fime. Moartea i-a despărțit prea devreme: ”Prea mi-e dor de el”
Parteneri
Prima reacția a tatălui micuțului de 2 ani dat dispărut. Radu Ayan era desculț și ud, ghemuit lângă un copac
Redactia.ro
Puțini își mai amintesc: cum a reacționat Paula Badosa, după ce Simona Halep s-a operat la nas
Digisport.ro
Ce spune tatăl lui Jador despre nunta fiului său: „Trebuia să…”
Click.ro
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Digi24
Putin amenință Occidentul că un conflict Rusia-NATO ar fi la doar un pas de al treilea război mondial
Digi24
Alimentele pe care să le consumăm în Postul Paștelui și la care să fim atenți
EVZ.ro
Român, condamnat la cinci ani de închisoare, după ce și-a obligat fratele mai mic să fure, încă de când acesta avea 12 ani. Băiatul primea liber numai în zilele de marți
Spynews
Carmen Grebenișan a făcut anunțul la doi ani de la nuntă: „Tot timpul m-am gândit să fac asta!“
BZI.ro
ADIO, MAESTRE! A murit marele actor al României, sărac și uitat de toți. 2024 de coșmar
Capital.ro
Zodiile care dau lovitura în perioada următoare. Berbecii au oportunităţi istorice la bani, Peştii au succes în toate proiectele
Antena 3
Pescobar este din nou tătic! Paul Nicolau este în culmea fericirii!
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
Adeverințe pentru BANI ÎN PLUS la pensie. Pensionarii iau cu asalt Casele de Pensii
Mediaflux
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Spynews.ro
„Escrocheria de aur” face ravagii printre șoferi. Cu ce îi ademenesc tâlharii pe șosea
Realitatea.net
Pescobar caută înlocuitor pentru Larisa Popa la Taverna Racilor. Ce salariu generos oferă
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro