06 mart. 2022 | 19:10

Trucurile banale pentru spălarea hainelor fără detergent. Cum scoți petele la mașina de spălat

Utile
Trucurile banale pentru spălarea hainelor fără detergent. Cum scoți petele la mașina de spălat
Există și alternative la detergentul de rufe

Ești la cină în oraș și scapi o furculiță acoperită de sos pe rochia ta albă. Trebuie să folosești mașina de spălat! Vă jucați afară și vă dați seama că genunchii vă sunt acoperiți de pete de iarbă. Dai fuga la mașina de spălat! Îi dai câteva sărutări în plus iubitului tău, dar te lovești cu ruj pe gulerul lui. Ai nevoie urgentă de mașină. Petrecem atât de mult timp în hainele noastre preferate, încât este imposibil să nu le stricăm. Nu vezi niciodată petele venind, dar ele par să te aibă în vizor, cum ar fi grăsimea care sare direct din tigaie pe cămașa ta. Fie că este vorba de bluza ta preferată, de rochia pe care prietena ta cea mai bună nu știe că ai împrumutat-o sau de pantalonii partenerului tău, nu te impacienta încă. Acele pete aparent imposibile, vin roșu, sânge, ceai, nu sunt atât de dificile atunci când le ataci din unghiul potrivit. Avem câteva sfaturi și trucuri pentru a îndepărta aceste pete nedorite de pe țesăturile tale. Le poți scoate cu, sau fără ajutorul mașinii de spălat. Îți trebuie doar puțină răbdare.

Cum să spălați hainele fără mașina de spălat

Spălarea rufelor murdare este o sarcină necesară în societatea noastră. Mașina de spălat au fost inventată în anii 1850. Deși există de ceva timp, este ușor de uitat că a avea mașina de spălat în casă este un lux la care nu toată lumea are acces.

Să știi cum să speli hainele fără o mașină de spălat ajută la reducerea stresului. Uneori, mașina de spălat rufe din casa noastră se strică sau oamenii se mută într-o casă fără una.

Din fericire, există multe modalități de a spăla hainele fără mașină de spălat. Deoarece mașinile de spălat tradiționale sunt atât de scumpe, iar spălătoriile pot părea o bătaie de cap, utilizarea alternativelor ieftine de spălare a hainelor fără mașini de spălat sunt la îndemână.

În același timp există și alternative la detergentul de rufe. Cu alte cuvinte, potți să speli hainele fără a folosi un detergent. În același timp, poți, la fel de ușor, să scoți și acele pete, fără a folosi detergentul.

În cazul petelor, le poți scoate manual, dar și folosind o mașină de spălat. Hai să vedem care sunt alternativele la detergentul de rufe.

Alternative la detergentul de rufe pentru mașina de spălat

Ni s-a întâmplat multora dintre noi. Nu mai ai lenjerie intimă curată sau trebuie să speli imediat o anumită piesă de îmbrăcăminte și descoperi că nu mai ai detergent de rufe. Și, bineînțeles, este miezul nopții sau pur și simplu nu poți ajunge la un magazin.

Cea mai bună idee este să spălați manual doar acel lucru pe care trebuie neapărat să îl aveți. Dar, dacă trebuie să bagi o încărcătură mai mare de rufe murdare în mașina de spălat, există câteva alternative sigure pentru detergentul tău obișnuit și sfaturi pe care le poți folosi pentru a scoate suficient detergent pentru încă o încărcătură.

Folosiți sticla sau cutia goală

Chiar dacă credeți că s-ar putea să nu fi rămas suficient în sticla sau cutia de detergent de rufe pentru a face treaba, s-ar putea să vă înșelați. Încercați să umpleți sticla goală de detergent lichid cu puțină apă caldă.

După ce ați umplut-o corespunzător, agitați-o bine pentru ca apa și săpunul să se contopească. Ar trebui să o aruncați în tamburul mașinii de spălat. Așa veți obține o cantitate suficientă de produs pentru rufele esențiale.

Folosiți bicarbonat de sodiu sau borax de rufe

Puteți folosi o cană întreagă de bicarbonat de sodiu sau borax pentru o încărcătură de rufe de dimensiuni normale. Aceasta poate părea o explicație simplă sau un ingredient casnic simplu de folosit, dar ați fi surprins de cât de eficient poate fi acesta la curățarea hainelor.

Acest lucru se datorează faptului că detergentul în sine nu are impactul pe care îl credeați că îl are. Este important să vă amintiți că cea mai mare parte a murdăriei se va desprinde din cauza apei și a agitației create de aceasta în timp ce se deplasează în tambur și peste haine.

Utilizarea unui înălbitor pe bază de oxigen

Folosirea unui înălbitor cu oxigen sub formă de pulbere este diferită. O jumătate de cană din acel înălbitor pe bază de oxigen poate face treaba pentru o sarcină sau două atunci când sunteți la ananghie.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați pudra în tamburul gol al mașinii de spălat înainte de a adăuga rufele sau apa. Acest lucru îi va permite să scape de murdăria creată pe hainele tale.

Acesta este un fel de ultimă soluție. Nu este recomandat să folosiți în mod regulat înălbitor pe bază de oxigen.

Fă-ți propriul detergent

Când toate celelalte eșuează, o poți face singur. Este nevoie mai ales de obiecte de uz casnic și de puțin timp, dar poți crea un detergent de uz casnic eficient ori de câte ori ai nevoie.

Citește și: Când nu trebuie folosit bicarbonat de sodiu pentru spălarea rufelor. Nu mai faceți această greșeală

Cum scoți petele la mașina de spălat

Mașinile de spălat vin cu tot felul de setări inteligente. Gândiți-vă la curățarea cu aburi sau la setările anti-alergice. Dar toate au în comun câteva programe cheie care vă vor ajuta să vă păstrați hainele curate.

Dacă sunteți în încurcătură în legătură cu un anumit tip de pată, consultați cum să îndepărtați petele inestetice de pe haine.

Deși există o mulțime de butoane din care puteți alege, există două lucruri diferite la care trebuie să vă gândiți atunci când vă spălați hainele: mișcarea în interiorul mașinii și temperatura apei.

Prin mișcare, ne referim la cantitatea de agitație din mașină. Setările mai blânde înseamnă mai puțină agitație. Cu cât agitația este mai mare, cu atât curățarea este mai agresivă.

Iar temperaturile diferite ale apei se potrivesc cu diferite țesături și oferă diferite tipuri de curățare. S-ar putea să găsiți peste 20 de opțiuni pe cadranul mașinii dumneavoastră, dar iată care sunt cele mai importante pentru a vă familiariza cu ele:

Bumbac

Acesta este unul dintre ciclurile mai fierbinți și mai agresive, deoarece bumbacul are nevoie de acest lucru pentru a se curăța. Acest lucru este valabil în special pentru lenjeriile de pat, care ar trebui spălate la o setare de 60°C.

Materiale sintetice

Dacă aveți haine confecționate din poliester, sau alte țesături artificiale, acestea funcționează la o temperatură mai rece decât cea a bumbacului – 40°C sau mai puțin, și se centrifughează mai rar.

Sfat: Probabil că veți găsi acest program numit „Easy Care” pe mașina dumneavoastră.

Articole delicate

Acesta este echivalentul la mașină al spălării de mână, deși uneori veți vedea și o setare pentru aceasta. În mod tradițional, aceasta este pentru lenjerie, dantelă sau mătase.

Dar dacă mașina dumneavoastră de spălat nu are o setare pentru lână, puteți folosi delicates. Este unul dintre cele mai scurte cicluri disponibile.

Sfat: Înainte de a începe programul, asigurați-vă că setarea de temperatură este pe o spălare la rece – 30 °C sau mai puțin.

Citește și: Ai mucegai în mașina de spălat rufe? Cum scapi cel mai ușor de el

Programe sportive

Acesta nu este doar pentru a îndepărta urmele masive de noroi – deși este util și pentru asta.

Motivul pentru care îmbrăcămintea sportivă primește propriul ciclu este acela că multe dintre hainele de sport sunt confecționate din microfibre care au nevoie de un tratament special.

Acesta este de obicei o spălare mai lungă la o temperatură mai scăzută, pentru a nu deteriora materialul.

Sfat: Spălați pantofii de sport în mașina de spălat doar dacă există un program special pentru ei.

Spălare rapidă

Ar putea fi tentant să folosiți această setare pentru orice – cine vrea să aștepte mașina de spălat, până la urmă? Și, folosită în mod corect, spălarea rapidă este bună și pentru mediu.

Dar aveți grijă. Este într-adevăr doar pentru o cantitate foarte mică de haine ușor murdare, echivalentul a aproximativ două perechi de blugi.

Spălare ușoară

Acest program creează pur și simplu mai puține cute în timpul spălării decât folosind un ciclu normal. în general prin utilizarea unei viteze de centrifugare și a unei durate mai mici a ciclului. Unele mașini de top fac chiar călcatul în locul vostru cu ajutorul tehnologiei cu aburi.

Concluzie

O mașină de spălat poate fi un aparat convenabil, dar nu este atât de esențială pe cât o face lumea să pară. Aceste strategii sunt doar câteva dintre modalitățile de a spăla hainele fără mașină de spălat.

Atâta timp cât ești dispus să depui puțină muncă suplimentară, poți avea haine cu miros proaspăt, dezinfectate corespunzător și care își păstrează culoarea vibrantă.

Dar, dacă ai o mașină de spălat, este important să o folosești la capacitate, și să știi exact care sunt programele optime pentru hainele tale. Așa că, succes la spălat!

PlaySport
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cancan.ro
Cum a scris 'canadianul' TJ Miles numele Alexandrei Duli, pe bilețelul de nominalizare la Survivor All Stars. Războinica a crezut că e o glumă!
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc 3.000 de lei pe card, plus o majorare de salariu de 1.200 de lei, tichete de masă şi spor „de armonizare” de 200 de lei
Capital.ro
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
EVZ.ro
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Afirmații scandaloase făcute de un preot : "Fetele abuzate sexual trebuie să facă și ele închisoare pentru că sunt frumoase"
Redactia.ro
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ARMATĂ OBLIGATORIE în România! Din 2026, în DOI ANI, intră în VIGOARE
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro