Greșeala pe care o fac toți oamenii cu mașina de spălat. Cum trebuie curățată, de fapt

Greșeala pe care o fac toți oamenii cu mașina de spălat. Cum trebuie curățată, de fapt
Greseala pe care o fac toti oamenii cu masina de spalat. Cum trebuie curarata, de fapt

Ca orice alt aparat electrocasnic, mașinile de spălat au nevoie de întreținere constantă pentru a-și prelungi durata de viață. Din acest motiv, în cadrul sfaturilor de curățenie, specialiștii arată modul corect de curățare a mașinii de spălat rufe astfel încât aceasta să nu se strice. Ce trebuie să faci.

Cum se curăță, de fapt, mașina de spălat rufe

Care este cea mai mare greșeală pe care oamenii o fac, atunci când curăță mașina de spălat? Ea poate aduna toată murdăria de pe haine și este în permanență în contact cu multe substanțe chimice și umezeală, așa că are nevoie de mai multă îngrijire decât ți-ai putea imagina.

Curățarea mașinii de spălat este un proces destul de simplu, deoarece trebuie doar să acordați atenție pentru a îndepărta perfect resturile de var, săpun, murdărie, detergenți și scame. Concentrați-vă în principal pe tamburul mașinii de spălat.

Pentru acest lucru, puteți folosi produse de curățare concepute pentru a fi depozitate în sertarul de spălat și programați un ciclu de spălare, conform instrucțiunilor produsului.

O altă modalitate de a curăța mașina de spălat este să pui un litru de oțet de vin cu puțină apă în mașina de spălat și să pornești un program lung de spălare. Oțetul va curăța întregul sistem al mașinii de spălat.

Verificați foarte bine toate colțurile mașinii de spălat, deoarece există modele care necesită mai multă atenție, precum în cazul electrocasnicelor care au ușa în față și nu în sus.

Cum se curăță cuva mașinii de spălat

Pentru a se asigura că apa nu curge în timpul funcționării, mașinile respective au un cauciuc din plastic care permite închiderea ermetică. Nu uitați să verificați ca banda elastică să fie curată, fără scame, de fiecare dată când deschideți ușa de la mașina de spălat, pentru a scoate rufele din cuvă.

Deși există produse specifice pentru curățarea acestor zone, cea mai bună alternativă este să curățați cauciucul cu o cârpă înmuiată în peroxid de hidrogen. Încercați să faceți o spălare temeinică pentru a preveni creșterea agenților patogeni.

Dacă ai curățat eficient cauciunul, nu te teme. Va apărea o cantitate mare de spumă pe întreaga suprafață a cauciucului, după ce l-ai pulverizat cu soluția de peroxid de hidrogen.

Nu în ultimul rând, specialiștii recomandă să speli în profunzime mașina de spălat rufe cel puțin o dată la șase luni. De asemenea, nu uita să acorzi atenție filtrului și carcasei exterioare. Este indicat să cumperi o husă care sa protejeze suprafata mașinii de spălat rufe, astfel încât electrocasnicul să funcționeze corect pentru mai mult timp.