Ingredientul care îți păstrează blugii ca noi, la fiecare spălare! Sigur îl ai în bucătărie

Ingredientul care îți păstrează blugii ca noi, la fiecare spălare! Sigur îl ai în bucătărie
Ingredientul care iti pastreaza blugii ca noi, la fiecare spalare! Sigur il ai in bucatarie

Blugii trebuie spălați la fel de des ca alte articole de îmbrăcăminte. În caz contrar, acumulează bacterii care, odată cu trecerea timpului, vor cauza un miros neplăcut. Chiar dacă unii au impresia că blugii sau pantalonii din denim nu trebuie igienizați și curățați cu apă, deoarece își păstrează același aspect mulți ani, în realitate, sunt articole vestimentare cu uzură constantă. Ce ingredient din bucătărie îi face ca noi, la fiecare spălare? Află în acest articol.

Cele mai bune trucuri pentru blugi ca noi

Proiectați inițial ca ținută de lucru pentru cowboy și mineri, în urmă cu aproape 150 de ani, astăzi, blugii sunt o piesă vestimentară de bază în garderoba oricui, ce pot fi folosiți atât pentru a merge la birou, cât și pentru a sta în casă sau a ieși la o petrecere. Cel mai probabil, ai în dulap o pereche de blugi favorită și vrei să reziste cât mai mult, așa că nu o speli, în ideea că își păstrează culoarea intactă. Ai procedat greșit, pentru că blugii trebuie spălați. Nimeni nu-și dorește pantaloni din denim care să emane un miros urât, nu-i așa? Iată cum se spală blugii, astfel încât materialul și culoarea să reziste cât mai mult timp.

Cu ce să speli de fiecare dată perechile de blugi preferate. Un ingredient din bucătărie face minuni

Când vrei să speli perechile de blugi, încearcă să le înmoi înainte de a le pune în mașina de spălat și verifică dacă ciclul de spălare este programat pentru haine delicate. Acest lucru te va asigura că blugii tăi vor ieși curați, fără să se deterioreze materialul.

O altă variantă ar fi să-i speli la mână. Scufundă blugii în cadă sau o găleată cu apă și lasă-i acolo între 20 și 30 de minute. Folosește apă rece sau la temperatura camerei, niciodată apă fierbinte. De ce? Face ca țesătura să se strângă și să înceapă să-și piardă culoarea. De asemenea, optează pentru detergent lichid, pentru a evita reziduurile de săpun.

Cel mai bun mod de a preveni decolorarea lor

Spălarea blugilor pe dos este o altă metodă ingenioasă, fiind cel mai bun mod de a preveni decolorarea lor. Sau adaugă oțet în ligheanul în care ai pus la înmuiat pantalonii. Oțetul este un balsam natural, ce nu va deteriora blugii. Iar dacă te temi că mirosul de oțet nu dispare de pe pantaloni, nu-ți face griji. Odată uscați, vor mirosi doar a curat.

În cazul în care blugii nu sunt foarte murdari sau nu sunt purtați de multe ori, îi poți agăța de un cârlig, pentru a-i aerisi. Un truc foarte eficient este să îi pui în baie în timp ce faci duș, astfel încât aburul impregnat cu aroma șamponului tău să intre în pantaloni.