23 mart. 2022 | 22:56

Trucul genial cu un ziar pentru frigiderul tău. Te scapă de probleme

Utile
Trucul genial cu un ziar pentru frigiderul tău. Te scapă de probleme
Organizarea unui frigider, o problemă zilnică

Organizarea unui frigider și a unui congelator am putea spune că este o artă. Aceste două spații sunt cele mai predispuse la scurgeri, răsturnări și elemente uitate care se vor strica și vor deveni necomestibile  în timp. Oricine excelează în organizarea acestor spații merită o medalie. Pentru toți ceilalți, există o listă lungă de sfaturi utile, care să vă ajute să vă organizați.

Organizarea unui frigider, o problemă zilnică

Un frigider organizat este unul dintre cele mai bune cadouri de timp pe care ți le poți face. Vei economisi timp și la cumpărături și la gătit. Totul se va face atunci când puteți vedea și accesa cu ușurință tot ce se află în frigider.

Un frigider organizat vă va economisi, de asemenea, bani. Astfel, nu veți avea la fel de multă risipă sau prin dubluri de lucruri pe care le aveți deja. Este important să ai totul pus la punct, și cum spuneam, organizat, pe compartimente, caserole, când vine vorba, mai ales, de alimentele pe care le folosiți aproape zilnic la gătit.

Dar, există și câteva trucuri, poate neștiute de mulți. Acestea vă pot ajuta, fie să scăpați de mirosurile nedorite, fie să păstrați anumite alimente proaspete.

Putem păstra legumele în frigider înfășurându-le într-un ziar?

Există mai multe moduri în care vă puteți păstra legumele în frigider. În timp ce depozitarea în folie de plastic și în recipiente este norma, unii s-au gândit și la înfășurarea produselor într-un ziar înainte de a le pune în frigider.

Acest lucru pornește de la convingerea că învelirea într-un ziar le va păstra mai mult timp proaspete decât folosirea altor materiale pentru depozitare. Totuși, contrar acestei credințe, nu este indicat să înfășurați legumele în ziar înainte de a le depozita în frigider.

Citește și: Cum trebuie organizate alimentele în frigider, de fapt. Trucurile eficiente de care lumea nu ține cont

Trucul care te scapă de mirosurile nedorite

Locul ziarului nu este, în mod normal, în frigider. Dar, credeți-ne când vă spunem că, într-o astfel de situație, trucul cu ziarul funcționează. Puteți elimina mirosurile rele cu ziar și cărbune de lemn.

Cu ajutorul celor două puteți transforma un frigider urât mirositor într-unul curat dezinfectând interiorul și adăugând apoi ziare și cărbune pentru tratamentul final. Mirosurile vor dispărea în câteva zile.

Zdrobiți aproximativ 12 brichete de cărbune de grătar și împrăștiați bucățile pe două tăvi. Una se pune în frigider, cealaltă în congelator. Apoi rupeți ziare și umpleți rafturile cu ele. Închideți ușile și plecați. Repetați în fiecare zi timp de o săptămână.

Când se întrerupe curentul electric și alimentele din frigider și congelator se strică, ai pe cap o mizerie foarte urât mirositoare. Evident, primul pas este să scoți mâncarea și să ștergi totul cu un spray de curățare dezinfectant. Dar există și această variantă, la îndemână, și extrem de ieftină.

Cea mai frecventă greșeală pe care o facem în general este că nu curățăm toate colțurile și crăpăturile din interiorul congelatorului. Mizeria și, implicit, mirosurile nedorite  le puteți îndepărta și curăța cu detergent și dezinfectant pentru a scăpa de orice sânge sau murdărie.

Dacă sunt fixate permanent, înmoaie-le cu spray de curățare. Apoi, folosiți doar un ziar și brichete de cărbune. În cele din urmă, înlocuiți ziarul și cărbunele vechi cu unele proaspete în fiecare zi timp de aproximativ o săptămână sau până când mirosul urât mirositor din frigider dispare.

Materiale necesare pentru acest proiect de îndepărtare a mirosului sunt brichetele de cărbune de lemn, un detergent dezinfectant și banalul ziar. Așa că treceți la treabă și scăpați de mirosurile nedorite din frigider și congelator!

Citește și: De ce mezelurile devin lipicioase în frigider. Ce se întâmplă cu ele, de fapt

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro