Fructele și legumele pe care nu trebuie să le mai ții în frigider. E total greșit!

Fructele și legumele pe care nu trebuie să le mai ții în frigider. E total greșit!
Ce fructe si legume nu trebuie sa tii in frigider

Majoritatea dintre noi avem tendința de a păstra multe alimente în frigider, iar adevărul este că există unele produse despre care nu suntem siguri dacă ar trebui să păstrăm în acest fel. Este posibil să credem că o facem corect și, în schimb, ceea ce realizăm este să le facem să-și piardă proprietățile sau să le schimbăm aroma.

Ce fructe și legume nu trebuie să ții în frigider

Așa că, pentru a înlătura îndoielile, clarificăm câteva aspecte și vă sugerăm să nu păstrați niciodată aceste alimente în frigider. Niciodată nu va mai trebui să ezitați în fața ușii frigiderului.

Ceapa și usturoiul

Deși sunt mulți care pun ceapa și usturoiul în frigider, ambele trebuie păstrate într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Dacă le pui la frigider, singurul lucru pe care îl vei realiza este să reușești să pierzi o parte din proprietățile lor.

Busuiocul

Nu trebuie să cazi în tentația de a păstra busuiocul proaspăt la frigider, deoarece acesta se ofilește mai repede în interior. Cel mai bine este să-l ții într-un pahar cu apă, de parcă ar fi un buchet de flori, așa cum ai face cu siguranță cu pătrunjelul.

Conservele

Sunt conserve. Conserve și borcane conservate. Cu alte cuvinte, pregătirea acestor produse a fost deja efectuată pentru ca acestea să rămână în stare perfectă fără a fi nevoie să le bagi la frigider. Fie că sunt conserve de ton, sardine sau borcane cu năut, ar trebui să le depozitați într-un loc uscat, întunecat și răcoros.

Citricele

Nu toate fructele pot rezista la frig la fel, iar citricele sunt unele dintre cele pe care nu ar trebui să le pastrezi la frigider. Astfel că că umiditatea din frigider face ca portocalele, lămâile și mandarinele să putrezească ușor. Este mai bine să le lăsați afară, în vasul cu fructe, într-un loc aerisit, uscat, ferit de lumina soarelui.

Ciocolata

Ciocolata din frigider are aroma alterată, datorită stratului alb care se formează pe ea atunci când este depozitată la temperaturi scăzute, cauzat de apa care se condensează. Cel mai bine este să păstrezi ciocolată la temperatura camerei și într-un loc uscat și întunecat. Dacă ai acasă un frigider pentru vinuri, ai putea depozita ciocolata în el pentru a o păstra corespunzător, deoarece temperatura perfectă de care are nevoie este între 12 și 15 grade.

Fructele tropicale

Ca și citricele, fructele tropicale trebuie ținute departe de frigider. Fie că este vorba despre avocado, mango, ananas, piersici sau banane, toate acele fructe din zonele calde se coc cu lumină și căldură, rezistând la temperaturi ridicate, opusul frigului. Dacă le pui la frigider, vei pierde doar mulți dintre nutrienții lor.

Urmăriți Playtech.ro și pe