Trucul genial care împiedică praful să se lipească de mobilă. Soluția magică îți va face viața mai ușoară!

Trucul genial care împiedică praful să se lipească de mobilă. Soluția magică îți va face viața mai ușoară!
Trucul genial care împiedică praful să se lipească de mobilă.

Trucul genial care împiedică praful să se lipească de mobilă. Este vorba despre o soluție care se bazează pe un ingredient foarte apreciat datorită calităților nutritive și care are multe întrebuințări, de la prepararea alimentelor și până la utilizarea sa ca ingredient de bază în produsele dermatocosmetice, dar nu numai. Iată despre ce anume este vorba!

Trucul genial care împiedică praful să se lipească de mobilă

Nimeni nu se simte confortabil într-o încăpere plină de praf, depus pe mobilă, pe pereți, pe obiecte. Pe lângă aspectul inestetic, praful este și principala cauză a alergiilor, motiv pentru care este recomandat să îl îndepărtezi înainte de a petrece timp în încăperea prăfuită. O soluție rapidă și eficientă va elimina praful pe loc și îl va ține departe de camera ta!

Cele mai multe produse din comerț par a nu da rezultatele dorite, dar acum poți pregăti tu, acasă, propria soluție anti-praf, care îți va menține mobilierul cât mai curat și mai strălucitor. Ai nevoie de următoarele elemente:

Ingrediente

  • două căni de apă
  • o lingură de ulei de cocos
  • o cârpă din microfibre
  • o sticlă cu pulverizator

Mod de preparare

Mai întâi trebuie să amesteci toate ingredientele într-un recipient, apoi trebuie să torni lichidul obținut în sticla cu pulverizator. Se stropește o cârpă din microfibre și se șterge tot mobilierul. Vei scăpa îndată de praful nedorit!

Cum reduci praful din locuință

Curățarea constantă a casei este cel mai bun mod de a ține la distanță praful. Alte sfaturi de ajutor ar fi:

Să porți încălțăminte de casă

Cel mai mult praf este adus în locuință de încălțămintea purtată în aer liber, așadar se recomandă purtarea unor papuci de casă, pentru evitarea acestor neplăceri.

Să pui covoraș la intrarea în casă

Acel covoraș este foarte util, iar asta pentru că îți oferă posibilitatea de a te șterge pe picioare înainte de a păși în locuință, iar asta reduce semnificativ cantitatea de praf care se împrăștie în interior. Scutură în mod regulat covorașul sau aspiră-l cu un aspirator de mână și vei observa o reducere seminificativă a prafului.

Să scapi de acarienii din saltea

În mod sigur ai auzit și tu de pielea moartă, părul și acarienii acumulați în saltea, odată cu trecerea timpului. Ei se adună și în lenjeria de pat și în perne. Prin urmare, este foarte indicat să reduci acest fenomen prin aspirarea saltelei în mod constant și prin spălarea lenjeriei de pat. Se recomandă spălarea cearcefurilor și a fețelor de pernă săptămânal, iar salteaua și husele de plapumă se curăță lunar.