Ingredientele de 2 lei care te scapă de gândacii din casă. Nu vei mai avea probleme după

Ingredientele de 2 lei care te scapă de gândacii din casă. Nu vei mai avea probleme după
Ingredientele ieftine care te vor ajuta să scapi de gândaci

Gândacii de casă sunt cei mai mari inamici ai noștri. Din păcate, este sezonul în are ne putem confrunta cu astfel de situații, ei apărând mai des vara. De regulă, aceștia sunt atrași de umiditate și căldură. Dacă ai încercat toate soluțiile din comerț și nu ai reușit să scapi de ei, iată ce poți folosi.

Scapă de gândaci cu cele mai ieftine ingrediente

Există foarte multe soluții în comerț care promit că te vor scăpa de gândaci. Din păcate, nu toate funcționează, iar unele sunt foarte scumpe. Pentru a nu apela la produsele clasice cu aditivi chimici, poți combina două ingrediente naturale și ecologice care te vor ajuta în lupta cu gândacii.

Există două tipuri de gândaci: de bucătărie și de baie. Cei de bucătărie sunt maro, rapizi și mici, însă au capacitatea de a zbura. Pe de cealaltă parte, gândacii de baie, sau de canalizare, sunt negri, lenți și mari. Indiferent de ce gândaci întâlnim, cânt îi vedem ne provoacă o stare de panică și repulsie.

Două metode care te vor ajuta să scapi de gândaci

Totodată, există două metode prin cate putem scăpa de gândacii nedoriți. Prima metodă poate fi folosită pentru toate încăperile casei. Vom avea nevoie de doar două ingrediente: 100 grame de coji de castraveți, 10 frunze de dafin proaspete și 10 picături de ulei esențial de rozmarin.

În primul rând, fierbeți toate cojile de castraveți și foile de dafin în 2 litri de apă timp de aproximativ 20 de minute. Lăsați amestecul să se răcească, apoi filtrați și îl turnați într-o sticlă cu pulverizator. Este foarte important să adăugați și uleiul esențial de rozmarin.

Cu această soluție puteți pulveriza fiecare colț al casei și fiecare mediu în care știți că aceștia ar putea fi găsiți sau care credem că ar putea intra. Mai există o altă metodă de eliminare a gândacilor, la fel de eficientă.

Gândacii au mai multe puncte de acces prin care pot intra în locuințele noastre, precum scurgerile sau conductele. Având în vedere acest lucru, putem prepara o altă soluție cu un miros foarte neplăcut pentru gândaci.

Vom avea nevoie de circa 150 de grame de cătină, pe care o vom fierbe timp de 20 de minute în 2 litri de apă. Amestecul fierbinte se toarnă direct în canalele de scurgere și conducte. Operațiunea ar trebui repetată odată la 2 zile, dacă este necesar.