Trucul secret care te scapă de petele galbene de pe saltea. Durează doar câteva minute

Trucul secret care te scapă de petele galbene de pe saltea. Durează doar câteva minute
Nu este vorba despre murdarie, ci despre alte cauze prin care apar

Când vine vorba de curățenia în casă, există adesea situații care dau bătăi de cap. De exemplu, probabil că te-ai întrebat ce sunt acele pete galbene care apar pe perne și saltele atunci când le scoți husele.

Ce sunt petele galbene de pe saltea și perne?

Lenjeria de pat este foarte predispusă la acest tip de pete gălbui, care a devenit, fără îndoială, una dintre cele mai frecvente probleme pentru persoanele cărora le place să mențină impecabilă zona în care dorm și se odihnesc.

Acele pete galbene care apar pe perne și pe saltea au o explicație destul de logică și naturală, dar asta nu înseamnă că îngrijirea și curățarea corespunzătoare trebuie neglijate, mai ales că un pat curat te va ajuta să te odihnești mai bine.

După un timp, cearșafurile, fețele de pernă, perna însăși și chiar salteaua au adesea o culoare galbenă care arată inestetic și neplăcut. Potrivit experților, acest lucru se datorează în principal uzurii.

Transpirația și saliva sunt principalele fluide care, prin pătrunderea prin țesături și acumularea lor în timp, fără spălare, dau naștere acestor pete gălbui neplăcute care dau impresia că saltele și pernele sunt murdare.

Pentru a evita această decolorare a lenjeriei de pat, se recomandă să mărești numărul de spălări pentru a te asigura că pernele și salteaua nu rețin fluidele corporale în fibre, lucru care face ca petele galbene să devină mai vizibile.

Cum scapi de aceste pete

În cazul pernelor, sugestia este de a le supune unui ciclu de spălare adecvat de cel puțin șase ori pe an, în timp ce cearceafurile și păturile ar trebui spălate cel puțin o dată la o săptămână și jumătate. Pe de altă parte, pentru a evita acarienii, se recomandă să aspiri salteaua.

Și salteaua pe care dormi ar trebui curățată în mod ideal la fiecare șase luni.

Ai nevoie de o cană de apă, 20 de grame de săpun neutru sau de glicerină, mărunțită, o lingură de bicarbonat de sodiu, sucul de la o lămâie și trei linguri de peroxid de hidrogen.

Se încălzește apa și se dizolvă complet săpunul. Se ia de pe foc și se adaugă bicarbonatul de sodiu, se amestecă bine. Se adaugă sucul de lămâie și peroxidul de hidrogen și se amestecă bine.

Pune perna în mașina de spălat și toarnă preparatul împreună cu ea. Setează mașina de spălat pe un ciclu mediu

AspirÎ salteaua sau scutur-o bine. Amestecă un strop de oțet alb cu detergent de rufe și apă caldă. Freacă petele cu acest amestec și cu o cârpă.

Dacă petele persistă sau sunt foarte adânci în țesături, poți folosi amoniac în loc de oțet.