Tort de mere, rețetă de post în care se pune ulei de cocos

Tort de mere, rețetă de post în care se pune ulei de cocos

Dacă nu ştii ce să mai pregăteşti dulce pentru cei dragi, reţeta de “Tort de mere” de mai jos îţi poate fi de mare ajutor. Este de post şi reprezintă o variantă sănătoasă a prăjiturilor cu mult unt.

Tort de mere, reţetă de post

Toamna, prăjiturile preferate ale românilor sunt cele care conţin şi mere. Însă, în cazul în care vrei ceva mai deosebit pentru masa de duminică sau poate pentru invitaţii vegetarieni sau care ţin post, reţeta de Tort de mere de mai jos îţi va fi de mare ajutor.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 6-7 mere mari
  • 200 g faina albă
  • 175 g faină de grâu integrală
  • 250 ml apă minerală
  • 200 g zahăr brut, plus încă 4 linguri pentru topit
  • 75 ml ulei de cocos lichid + 2 linguri pentru mere
  • 1 plic praf de copt
  • 1 mâna de stafide
  • scorţişoară
  • miez de nucă
  • crema de cocos pentru frişcă vegetală, opţional
Tort de mere, rețetă de post în care se pune ulei de cocos
Tort de mere, rețetă de post în care se pune ulei de cocos

Mod de preparare Tort de mere, reţetă de post

Într-o cratiţă (aceeaşi în care vom coace tortul) topim zahărul brun la foc mic. Când acesta s-a lichefiat, înclinăm oala pentru a tapeta şi pereţii acesteia, apoi o luăm de pe foc şi o lăsăm să se răcorească.

Merele se curaţă de coajă şi cotor şi se taie felii groase cam de 1 cm. Acestea se aşază în oală fără să a se lăsa vreo porţiune neacoperită. Apoi, pune din loc în loc puţin ulei de cocos lichid, presară scorţişoară, stafide, miez de nucă mărunţit. Cratiţa se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 20 de minute. Între timp, pregăteşte pandişpanul. Apa minerală, cei 75 de ml ulei de cocos şi zahărul se amestecă bine cu un tel sau mixer.

Separat, amestecăm făina integrală, cea albă şi praful de copt, apoi adăugăm şi ingredientele lichide. Adăugăm compoziţia peste mere, apoi dăm cratiţa la cuptor până se umflă şi se rumeneşte, scriu cei de la sanovita.ro.

Când tortul este gata, se răstoarnă pe un platou cu tot cu cratiţă şi se lasă la răcorit pentru 30 de minute. Apoi, se ridică oala. După ce s-a tortul răcit complet, ornează cu frişcă vegetală sau din cremă de cocos şi dă la rece pentru cel puţin două ore.

Trucuri pentru un Tort de mere reuşit

Este foarte important ca uleiul de cocos să fie ţinut la temperatura camerei (24 de grade C) în aşa fel încât să fie lichid şi măsurat corect pentru reţeta prezentată mai sus. De asemenea, zahărul trebuie topit la foc cât mai mic şi nu trebuie lăsat prea mult pentru a nu da un gust amar preparatului.

Dacă de obicei stafidele se hidratează înainte de a fi folosite în reţete, de această dată ele trebuie lăsate uscate. Altfel, pandişpanul se va înmuia. În cazul în care doreşti ca blatul să fie puţin umed, îl poţi insiropa cu puţin compot de mere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI