Cum se depozitează corect merele. Așa rezistă luni de zile

Cum se depozitează corect merele. Așa rezistă luni de zile
Cum se depozitează corect merele. Așa rezistă luni de zile

Fie că le culegi direct din livada proprie sau le cumperi de la producători locali, merele pot fi destul de greu păstrat. După ce vei afla trucurile de mai jos, nu-ți va mai fi niciodată teamă să cumperi câteva kilograme bune din fructul preferat. Iată cum se depozitează corect merele. Vor rezista luni de zile!

Cum depozităm corect merele? Trucul ce le face să reziste luni de zile

Dacă vrei ca merele să reziste cât mai mult, trebuie să respecți câteva reguli. Atunci când le culegi sau le cumperi, urmărește ca ele să aibă coaja fermă, tare, lucioasă și să nu aibă urme de lovituri, pentru că acelea sunt zonele de unde fructele vor începe să se strice. Merele sănătoase vor rezista și câteva luni, dacă sunt depozitate corect.

Unde ar trebui să depozităm merele, ca să reziste cât mai mult?

Întrebarea de pe buzele multora este: în cămară sau în frigider? Pentru a se păstra cât mai mult, merele trebuie depozitate în locuri reci cu umiditate crescută, astfel încât pulpa lor să se mențină hidratată, iar coaja fermă. Ținute în frigider, ele pot fi ținute în lada pentru fructe timp de cel puțin 7-10 zile, dacă sunt puse alături de alte produse.

În schimb, în cămară ar trebui puse într-un loc răcoros, întunecat și umed. Așa vor rezista și câteva luni. Ideal ar fi ca fiecare măr să fie înfășurat în hârtie alimentară sau hârtie de ziar. Dacă sunt ținute în lădițe, ce nu trebuie puse una peste alta, merele pot rezista până la trei luni, poate chiar mai mult. O altă varianță este depozitarea merelor între cartoanele mari de ouă. În acest fel, vă asigurați că fructele stau la distanță unele de altele și veți evita mucegăirea acestora.

Cum se depozitează corect merele. Așa rezistă luni de zile
Cum se depozitează corect merele. Așa rezistă luni de zile

Ce soiuri de mere rezistă cel mai mult?

În cazul în care doriți să păstrați mere pe toată durata iernii, trebuie preciza faptul că unele soiuri rezistă mai mult decât altele. Este vorba despre cele care se culeg în lunile septembrie-octombrie: mărul de iarnă, mărul ionatan, mărul golden sau mărul idared se numără printre soiurile care rezistă cel mai bine la depozitarea în cămară, la rece, câteva luni.

Tortul de mere recomandat de nutriționiști

Cunoscută pentru sfaturile controversate în materie de diete, nutriționistul Mihaela Bilic are o recomandare neconvențioanlă pentru cei care vor să slăbească, dar nu pot renunța la dulciuri. Specialistul a prezentat o rețetă pentru un desert de sezon, pe care îl asezonează cu înghețată. Potrivit nutriționistului, este „cel mai dietetic tort din lume”.

„Prăjiturile mele sunt considerate banale, nepotrivite pentru ocazii festive, niste Cenuşărese ale cofetăriei. Nici ştrudelul nici placinta şi nici mărul în aluat, oricât ar fi de delicioase, nu ne produc un wow de admiratie. O excepţie totuşi există- tortul de mere, probabil cel mai simplu şi mai dietetic tort din lume”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.