Ingredientul din bucătăria ta care combate căderea părului. Toate româncele de la țară îl folosesc

Ingredientul din bucătăria ta care combate căderea părului. Toate româncele de la țară îl folosesc
Ingredientul din bucătăria ta care combate căderea părului

Căderea părului este un proces normal. În limita de 50-100 de fire pe zi pierde fiecare dintre noi, indiferent de igiena de îngrijire a părului pe care o avem și de produsele pe care le folosim. Cauze ar fi mai multe, iar soluții la fel de multe.

Căderea părului (alopecia): soluția din bucătăria ta. Ingredientul este folosit de toate româncele de la țară

Căderea părului este o problemă de care femeile se lovesc în special toamna. Dacă în unele cazuri rezolvarea vine cu ajutorul unor tratamente la salon, în alte situații se ajunge la medic. Specialiștii atrag atenția că, dacă observăm o cădere excesivă a podoabei capilare, trebuie să ne prezentăm la dermatolog.

Însă, pentru cei curioși de efectul unor trucuri simple, cu ingrediente pe care le au mai mult ca sigur la îndemână, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Indian de Dermatologie, Venerologie și Letrologie, usturoiul poate combate această problemă. El ajută la creșterea podoabei capilare și previne albirea firului de păr. Alimentul conține elemente esențiale, precum sulf, cupru, vitamina C, seleniu și alte minerale care sunt benefice pentru creștere firului de păr.

Cea mai ușoară modalitate de a schimba ceva atunci când vine vorba despre creșterea părului este șamponul. Adaugă usturoi soluției pe care o folosești pentru a-ți curăța scalpul. De asemenea, și mierea este excelentă pentru a-ți îngriji părul, așa că poți face un amestec din suc de usturoi și miere. Ea îți va hrăni părul, în timp ce usturoiul va stimula creșterea. Recomandarea este să nu folosești șamponul cu usturoi de mai mult de două ori pe lună, deoarece îți poate usca părul și scalpul.

O altă metodă, dar pentru cei care vor să economisească timp, este să cumpere o sticlă de ulei de usturoi aflat pe piață, pe care să-l folosească din când în câng, ungându-se cu el pe păr și scalp.

Combină-l cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este cunoscut ca un aliat într-ale strălucirii și hrănirii părului, așa că, data viitoare când îți vei da cu acest ulei pe păr, adaugă și puțin suc de usturoi. Zdrobește câțiva câței de usturoi, amestecă-le cu o lingură de ulei de cocos, încălzește amestecul, apoi strecoară-l. Lasă să se răcească, apoi aplică pe scalp și masează ușor. Pentru rezultate mai bune, este recomandat să procedezi astfel de două, trei ori pe săptămână.

Urmăriți Playtech.ro și pe