14 oct. 2020 | 15:51

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în prăjituri, de fapt. De ce e bine să faci asta, mereu

Utile
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în prăjituri, de fapt. De ce e bine să faci asta, mereu
De ce e bun bicarbonatul de sodiu în prăjituri? 

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient la îndemâna tuturor, foarte ieftin și folositor. Ce se întâmplă dacă îl pui în prăjituri și în alte copturi? E bine să procedezi așa atunci când vine vorba de aluat. Care e diferența dintre agenții de creștere?

De ce e bun bicarbonatul de sodiu în prăjituri?

E la îndemâna tuturor, toți românii au în casă măcaru n pliculeț de bicarbonat de sodiu, este ieftin, iar gospodinele știu că le este aliatul numărul 1 când vine vorba despre copturi. Dacă avem un preparat care necesită un aluat, ai nevoie mereu de agenți de creștere. Indiferent dacă e vorba despre bicarbonat de sodiu, praf de copt, drojdie uscată sau drojdie proaspătă ori dacă-ți faci singur maiaua. În timpul coacerii, aceștia produc dioxid de carbon care aduc în cele din urmă volum preparatului tău. Praful de copt are în compoziție un agent de creștere uscat și unul acid. Acesta acționează după ce ajunge la temperatura cuptorului, moment încare eliberează dioxidul de carbon. Cei doi agenți sunt folosiți în funcție de restul ingredientelor din rețete.

Bicarbonatul de sodiu e o bază care are un gust amar, de aceea are nevoie de ceva acid care să contrabalanseze totul, arată știridinlume.ro. Unele gospodine îl sting cu oțet, altele pun doar apă minerală, iar unele iaurt ori chiar lapte bătut. Praful de copt are un gust neutru și este mai potrivit într-o combinație cu laptele. Dacă vrei să te apuci de câteva rețete de desert, îți este sugerat să fii atent la cantități. Gramajele și calitatea produselor sunt foarte importante, dar și să urmărești cu strictețe pașii indicați de specialiști.

Diferența dintre agenții de creștere: deosebiri dintre bicarbonatul de sodiu și praful de copt

Diferența dintre agenții de creștere: deosebiri dintre bicarbonatul de sodiu și praful de copt

De ce unele rețete au nevoie de ambii agenți de creștere?

„Pe scurt, e cam așa: rețeta conține de obicei un ingredient acid, dar dioxidul de carbon care rezultă în urma reacției dintre bicarbonat și ingredient nu e suficient, așa că se pune un plus de agent de creștere pentru a avea textura perfectă la final. Un alt motiv pentru folosirea lor împreună ar fi legat de faptul că fiecare în parte influențează gustul și culoarea finală a preparatului. Prea mult acid ar inhiba rumenirea unui blat (sau orice alt preparat copt). De aceea se adaugă bicarbonatul, pentru a crea un mediu alcalin, care să permită rumenirea. Altfel, blaturile sau clatitele americane s-ar umfla, dar nu ar avea și cea mai frumoasă culoare” (Sursa: ciocolatășivanilie.ro)

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro