14 oct. 2020 | 15:51

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în prăjituri, de fapt. De ce e bine să faci asta, mereu

Utile
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în prăjituri, de fapt. De ce e bine să faci asta, mereu
De ce e bun bicarbonatul de sodiu în prăjituri? 

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient la îndemâna tuturor, foarte ieftin și folositor. Ce se întâmplă dacă îl pui în prăjituri și în alte copturi? E bine să procedezi așa atunci când vine vorba de aluat. Care e diferența dintre agenții de creștere?

De ce e bun bicarbonatul de sodiu în prăjituri?

E la îndemâna tuturor, toți românii au în casă măcaru n pliculeț de bicarbonat de sodiu, este ieftin, iar gospodinele știu că le este aliatul numărul 1 când vine vorba despre copturi. Dacă avem un preparat care necesită un aluat, ai nevoie mereu de agenți de creștere. Indiferent dacă e vorba despre bicarbonat de sodiu, praf de copt, drojdie uscată sau drojdie proaspătă ori dacă-ți faci singur maiaua. În timpul coacerii, aceștia produc dioxid de carbon care aduc în cele din urmă volum preparatului tău. Praful de copt are în compoziție un agent de creștere uscat și unul acid. Acesta acționează după ce ajunge la temperatura cuptorului, moment încare eliberează dioxidul de carbon. Cei doi agenți sunt folosiți în funcție de restul ingredientelor din rețete.

Bicarbonatul de sodiu e o bază care are un gust amar, de aceea are nevoie de ceva acid care să contrabalanseze totul, arată știridinlume.ro. Unele gospodine îl sting cu oțet, altele pun doar apă minerală, iar unele iaurt ori chiar lapte bătut. Praful de copt are un gust neutru și este mai potrivit într-o combinație cu laptele. Dacă vrei să te apuci de câteva rețete de desert, îți este sugerat să fii atent la cantități. Gramajele și calitatea produselor sunt foarte importante, dar și să urmărești cu strictețe pașii indicați de specialiști.

Diferența dintre agenții de creștere: deosebiri dintre bicarbonatul de sodiu și praful de copt

Diferența dintre agenții de creștere: deosebiri dintre bicarbonatul de sodiu și praful de copt

De ce unele rețete au nevoie de ambii agenți de creștere?

„Pe scurt, e cam așa: rețeta conține de obicei un ingredient acid, dar dioxidul de carbon care rezultă în urma reacției dintre bicarbonat și ingredient nu e suficient, așa că se pune un plus de agent de creștere pentru a avea textura perfectă la final. Un alt motiv pentru folosirea lor împreună ar fi legat de faptul că fiecare în parte influențează gustul și culoarea finală a preparatului. Prea mult acid ar inhiba rumenirea unui blat (sau orice alt preparat copt). De aceea se adaugă bicarbonatul, pentru a crea un mediu alcalin, care să permită rumenirea. Altfel, blaturile sau clatitele americane s-ar umfla, dar nu ar avea și cea mai frumoasă culoare” (Sursa: ciocolatășivanilie.ro)

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Ultima romanță din Bucureştiul boem. Românii încă plâng în hohote când o ascultă. Video
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți contesta
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro