02 iun. 2024 | 15:52

Top 10 cele mai loiale rase de câini. Rămân fideli stăpânilor până la moarte

Diverse
Top 10 cele mai loiale rase de câini. Rămân fideli stăpânilor până la moarte
Cele mai loiale rase de câini

Se știe că patrupezii sunt cei mai buni prieteni ai omului, fără doar și poate. Unii câini nu par să fie foarte interesați de cine le dă să mănânce sau cine îi îngrijește, însă sunt alte rase care nu se uită la orice străin pe care îl întâlnesc și rămân fideli stăpânilor până la moarte. Iată 10 dintre cele mai loiale rase de câini din lume.

Cele mai loiale rase de câini

Câinele a fost dintotdeauna cel mai bun prieten al omului. Se spune că oamenii au început să domesticească patrupezi încă de acum 10.000 de ani. Și asta datorită faptului că aceste animăluțe simpatice sunt inteligente, devotate și afectuoase. În plus, este cunoscut faptul că îmbunătățesc sănătatea noastră fizică și mentală. Dar care sunt cele mai loiale rase de câini?

Nu de multe ori se spune că patrupedul ia din caracterul stăpânului său! Experții susțin că loialitatea câinelului se datorează faptului că le oferim hrană și adăpost. Nu știm dacă este așa, însă știm sigur că nu toți patrupezii sunt devotați celor care îi cresc. În materialul care urmează vă prezentăm 10 dintre cele mai loiale rase de câini. Dacă vreți să adoptați pe viitor un patruped, este bine să știți cine vă va fi alături necondiționat.

Nu este nimic mai plăcut decât o plimbare lungă cu animalul tău de companie sau să vezi bucuria acestuia pe față când îi arunci o minge. În plus, și relaxarea acasă alături de un câine este mult mai bună.

Unele rase au fost special crescute pentru receptivitate la indicații și alte trăsături puternic asociate cu loialitatea. Printe acestea putem aminti câinii de vânătoare și de păstorire. Iată 10 de rase diferite de câini cunoscuți pentru loialitatea lor:

Shiba Inu

Shiba Inu este o rasă de câini originară din Japonia. În urmă cu mii de ani, acești câini vânau prin munți. În anii 1950, rasa Shiba Inu a ajuns în America cu o familie militară japoneză. Mai mult de atât, în urmă cu ani buni s-a realizat chiar și un film cu un Shiba deosebit de loial. Este povestea lui Mari, care și-a mutat cei trei cățeluși în siguranță după ce casa stăpânului lor s-a prăbușit și l-a trezit cu succes pe acesta, permițându-i să fie salvat. Atunci, bătrânul stăpân s-a întors acasă abia după două săptămâni, iar Marii și puii ei îl așteptau.

Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier mai este cunoscut drept și câinele bonă. Acești câini fac parte din rasa britanică de talie mică, cu părul scurt. Aceasta este una dintre cele mai loiale rase de câini. Patrupezii Staffordshire Bull Terrier sunt cunoscuți ca fiind deosebit de loial și apropiat copiilor.

Cele mai loiale rase de câini

Cele mai loiale rase de câini

Saint Bernard

Rasa Saint Bernard-ul este răbdător, amabil și vigilent în jurul copiilor. În trecut, călugării foloseau această rasă puternică și loială pentru a localiza și salva călătorii îngropați în avalanșele din Alpii Elvețieni. La vremea respectivă, câinii au găsit oamenii blocați și i-a ajutat pe călugări să ajungă la locul celor dispăruți.

Beagle

Patrupezii din rasa Beagle sunt printre cei mai populari câini din lume și sunt cunoscuți pentru loialitatea lor. Inițial, aceștia au lucrat cu vânătorii și se crede că așa au dobândit o relație strânsă cu stăpânii lor.

Border Collie

Câinii Border Collie sunt originari din Anglia și sunt cunoscuți drept una dintre cele mai inteligente și loiale rase de patrupezi. Această rasă are nevoie exerciții fizice ample și de jocuri stimulante, să alerge kilometri întregi pe zi. În plus, câinii din rasa Border Collie sunt cunoscuți pentru că au o dorință inerentă de a-și mulțumi proprietarul.

Ciobănesc de Berna

Ciobănescul de Berna, cunoscut și sub numele de Bernez, este de rasă mare elvețiană. Acești câini sunt afectuoși și de cele mai multe ori acordă cea mai mare parte a atenției sale unei singure persoane speciale. Sunt ușor de dresat, însă au o durată de viață scurtă, trăind în medie între 7 și 10 ani.

Ciobănesc de Pirinei

Ciobănescul de Pirinei este cunoscut drept protector cu familia lui. De asemenea, rămâne prietenos și cu alți câini. Inițial, acești câini mari de munte au fost crescuți pentru a ține departe prădătorii care amenințau celelalte animale din ogradă.

Câine de cireadă australian

Câinii de cireadă australieni sunt patrupezi de dimensiuni medii, cu blană scurtă, în două forme principale de culoare. Aceștia sunt considerați deosebit de loiali stăpânilor lor și au nevoie de un nivel ridicat de activitate fizică

Ciobănesc German

Ciobăneștii germani sunt cunoscuți pentru inteligența, vitejia, loialitatea și încrederea lor. Cei care vor să-și achiziționeze un câine din această rasă, trebuie să știe că sunt buni ca și câini de pază.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este o rasă veche englezească crescută în zona Yorkshire din Anglia, acolo de unde îi vine și numele. La început, această rasă a fost utilizată pentru a vâna șoarecii și șobolanii din morile și minele din ducatul York. Ulterior, Yorkshire Terrier a ajuns să fie apreciat și ca animal de companie.

Sunt curajoși și inteligenți, fiind ușor de dresat, însă sunt cunoscuți și ca încăpățânați și plini de personalitate.

Sursa: rover.com

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Cătălin Scărlătescu scoate la iveală noi detalii despre Masterchef: Fac mișto de mine
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Ce mesaj i-a dat secretara de la Medicină fiului înainte de a se sinucide
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Bridgerton, sezonul patru. Supriza pregătită pentru fanii serialului
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ungurii dau lovitura în România! Tun imens chiar la București
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
Aceste tichete se majorează din octombrie 2024. Sumele în plus vor intra direct pe card
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro