Alimentul care trebuie consumat de câini. Ce beneficii neștiute are

Alimentul care trebuie consumat de câini. Ce beneficii neștiute are
Îl cunoaștem ca fiind ingredientul versatil din dulapul nostru

Îl cunoaștem ca fiind ingredientul versatil din dulapul nostru. Putem avea întotdeauna încredere că orezul are un gust bun, indiferent de aromele pe care le are alături. Mai mult, orezul este, de asemenea, o sursă importantă de vitamine și o sursă bună de energie. Dar puțini stăpâni de câini știu că acest aliment poate fi unul benefic pentru companionul lor. Dar pot câinii să mănânce orez? Rămâne să aflăm împreună ce spun specialiștii.

Orezul este bun pentru câini

Orezul este plin de mulți nutrienți esențiali, dar există câteva diferențe între diferitele tipuri ale acestei cereale. Versiunea cu cereale integrale cunoscută sub numele de orez brun tinde să câștige la valoarea nutritivă. Acesta este mai bogat în vitamine și fibre decât orezul alb.

Câinele tău ar trebui să primească toți nutrienții de care are nevoie din hrana completă și echilibrată pentru câini. Așa că, dacă îi dați doar o cantitate mică de orez alături de această hrană, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la adăugarea unei valori nutritive suplimentare.

Cu toate aceste beneficii ambalate în boabe atât de mici, cine i-ar putea învinovăți pe prietenii noștri blănoși că sunt interesați de acest aliment bogat în amidon? Dar pot câinii să mănânce orez?

Și cu atât de multe soiuri disponibile, ce tip de orez este cel mai potrivit pentru nevoile canine? Continuați să citiți pentru a afla totul despre câini, orez și dacă cei doi ar trebui să se întâlnească la cină sau nu.

În cele ce urmează vedem dacă, într-adevăr, orezul este bun pentru câini, conform recomandărilor specialiștilor.

Pot câinii să mănânce orez?

Da, câinii pot mânca orez. De fapt, este posibil să fi observat că orezul figurează ca ingredient în alimentele comerciale pentru câini. O masă de orez în sine nu ar trebui să fie o afacere zilnică. Orezul ar trebui să facă parte doar dintr-o dietă variată, care oferă toți nutrienții de care câinele are nevoie.

Câinii pot mânca cu moderație, atât timp cât acesta este gătit simplu. Este recomandat fără condimente sau arome, și atât timp cât este inclus în dieta echilibrată.

Pot să mănânce orezul alb?

Da, câinii pot mânca orez alb. Deși au o valoare nutritivă mai mică decât orezul brun, varietățile de orez alb pot fi incluse în dieta unui câine. Deoarece este destul de fad, medicii veterinari recomandă adesea orezul alb pentru câinii cu stomac deranjat.

Totuși, orezul alb are un efect mai mare asupra zahărului din sânge decât orezul brun, ceea ce înseamnă că unele persoane recomandă prudență cu orezul alb pentru câinii care suferă de diabet. Dacă câinele dumneavoastră este diabetic, atunci cel mai bine este să vă consultați cu medicul veterinar cu privire la cea mai bună dietă pe care să o dați.

Pot să mănânce orezul brun?

Da, câinii pot mânca orez brun. Mai mult decât atât, acest tip de orez are o putere nutritivă mai mare decât versiunea albă, deoarece păstrează stratul exterior al semințelor, care conține mulți nutrienți importanți.

Pe de altă parte, orezul brun poate fi mai greu de digerat pentru câinele dumneavoastră din același motiv. Acest lucru înseamnă că mulți veterinari recomandă orezul alb în locul celui brun pentru cățeii care suferă de probleme gastro-intestinale.

Pot mânca orezul basmati?

Da, câinii pot mânca orez basmati. La fel ca în cazul altor tipuri, atâta timp cât oferiți porții cu moderație, gătite cât mai simplu posibil, fără sare, câinii ar trebui să se poată bucura de orez basmati.

Orezul basmati vine în varietăți albe și brune, iar medicii veterinari recomandă uneori orezul basmati alb ca o masă fadă pentru a avea grijă de un stomac deranjat.

În comparație cu orezul brun, orezul alb se gătește mai repede, este mai ușor de digerat pentru câini și a fost folosit pentru a scurta problemele multor căței cu stomacuri deranjate.

Oricare ar fi opțiunea pe care alegeți să o dați câinelui, este întotdeauna o idee bună să urmăriți reacția acestuia la orez, mai ales dacă îl introduceți pentru prima dată în alimentația lui.

Reacțiile alergice sunt rare, dar dacă observați căderea părului sau mâncărimi, asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar pentru ajutor.

Cum să hrăniți câinii cu orez

Dacă te-ai decis ce tip să îi oferi câinelui tău și cauți sfaturi de gătit, vestea bună este că, atunci când vine vorba de câini, poți opta pentru varianta simplă a rețetei.

Fierbeți orezul în apă plată, nu adăugați sare și păstrați aromele pentru masa oamenilor. La fel ca în cazul oricărui adaos la o dietă echilibrată, vă sfătuim să hrăniți cu orez doar cu moderație.

În mod orientativ, încercați să hrăniți câinele cu orez de cel mult două-trei ori pe săptămână. Dacă medicul veterinar v-a sfătuit să îi dați orez în fiecare zi pentru o perioadă de timp din motive medicale, este întotdeauna mai bine să urmați sfatul acestuia, și să nu faceți altfel.