07 iun. 2022 | 14:58

Alimentul care trebuie consumat de câini. Ce beneficii neștiute are

Utile
Alimentul care trebuie consumat de câini. Ce beneficii neștiute are
Îl cunoaștem ca fiind ingredientul versatil din dulapul nostru

Îl cunoaștem ca fiind ingredientul versatil din dulapul nostru. Putem avea întotdeauna încredere că orezul are un gust bun, indiferent de aromele pe care le are alături. Mai mult, orezul este, de asemenea, o sursă importantă de vitamine și o sursă bună de energie. Dar puțini stăpâni de câini știu că acest aliment poate fi unul benefic pentru companionul lor. Dar pot câinii să mănânce orez? Rămâne să aflăm împreună ce spun specialiștii.

Orezul este bun pentru câini

Orezul este plin de mulți nutrienți esențiali, dar există câteva diferențe între diferitele tipuri ale acestei cereale. Versiunea cu cereale integrale cunoscută sub numele de orez brun tinde să câștige la valoarea nutritivă. Acesta este mai bogat în vitamine și fibre decât orezul alb.

Câinele tău ar trebui să primească toți nutrienții de care are nevoie din hrana completă și echilibrată pentru câini. Așa că, dacă îi dați doar o cantitate mică de orez alături de această hrană, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la adăugarea unei valori nutritive suplimentare.

Cu toate aceste beneficii ambalate în boabe atât de mici, cine i-ar putea învinovăți pe prietenii noștri blănoși că sunt interesați de acest aliment bogat în amidon? Dar pot câinii să mănânce orez?

Și cu atât de multe soiuri disponibile, ce tip de orez este cel mai potrivit pentru nevoile canine? Continuați să citiți pentru a afla totul despre câini, orez și dacă cei doi ar trebui să se întâlnească la cină sau nu.

În cele ce urmează vedem dacă, într-adevăr, orezul este bun pentru câini, conform recomandărilor specialiștilor.

Pot câinii să mănânce orez?

Da, câinii pot mânca orez. De fapt, este posibil să fi observat că orezul figurează ca ingredient în alimentele comerciale pentru câini. O masă de orez în sine nu ar trebui să fie o afacere zilnică. Orezul ar trebui să facă parte doar dintr-o dietă variată, care oferă toți nutrienții de care câinele are nevoie.

Câinii pot mânca cu moderație, atât timp cât acesta este gătit simplu. Este recomandat fără condimente sau arome, și atât timp cât este inclus în dieta echilibrată.

Pot să mănânce orezul alb?

Da, câinii pot mânca orez alb. Deși au o valoare nutritivă mai mică decât orezul brun, varietățile de orez alb pot fi incluse în dieta unui câine. Deoarece este destul de fad, medicii veterinari recomandă adesea orezul alb pentru câinii cu stomac deranjat.

Totuși, orezul alb are un efect mai mare asupra zahărului din sânge decât orezul brun, ceea ce înseamnă că unele persoane recomandă prudență cu orezul alb pentru câinii care suferă de diabet. Dacă câinele dumneavoastră este diabetic, atunci cel mai bine este să vă consultați cu medicul veterinar cu privire la cea mai bună dietă pe care să o dați.

Pot să mănânce orezul brun?

Da, câinii pot mânca orez brun. Mai mult decât atât, acest tip de orez are o putere nutritivă mai mare decât versiunea albă, deoarece păstrează stratul exterior al semințelor, care conține mulți nutrienți importanți.

Pe de altă parte, orezul brun poate fi mai greu de digerat pentru câinele dumneavoastră din același motiv. Acest lucru înseamnă că mulți veterinari recomandă orezul alb în locul celui brun pentru cățeii care suferă de probleme gastro-intestinale.

Pot mânca orezul basmati?

Da, câinii pot mânca orez basmati. La fel ca în cazul altor tipuri, atâta timp cât oferiți porții cu moderație, gătite cât mai simplu posibil, fără sare, câinii ar trebui să se poată bucura de orez basmati.

Orezul basmati vine în varietăți albe și brune, iar medicii veterinari recomandă uneori orezul basmati alb ca o masă fadă pentru a avea grijă de un stomac deranjat.

În comparație cu orezul brun, orezul alb se gătește mai repede, este mai ușor de digerat pentru câini și a fost folosit pentru a scurta problemele multor căței cu stomacuri deranjate.

Oricare ar fi opțiunea pe care alegeți să o dați câinelui, este întotdeauna o idee bună să urmăriți reacția acestuia la orez, mai ales dacă îl introduceți pentru prima dată în alimentația lui.

Reacțiile alergice sunt rare, dar dacă observați căderea părului sau mâncărimi, asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar pentru ajutor.

Cum să hrăniți câinii cu orez

Dacă te-ai decis ce tip să îi oferi câinelui tău și cauți sfaturi de gătit, vestea bună este că, atunci când vine vorba de câini, poți opta pentru varianta simplă a rețetei.

Fierbeți orezul în apă plată, nu adăugați sare și păstrați aromele pentru masa oamenilor. La fel ca în cazul oricărui adaos la o dietă echilibrată, vă sfătuim să hrăniți cu orez doar cu moderație.

În mod orientativ, încercați să hrăniți câinele cu orez de cel mult două-trei ori pe săptămână. Dacă medicul veterinar v-a sfătuit să îi dați orez în fiecare zi pentru o perioadă de timp din motive medicale, este întotdeauna mai bine să urmați sfatul acestuia, și să nu faceți altfel.

PlaySport
Imaginile bogăției! Cum arată la interior apartamentul de un milion de euro în care se mută Pescobar
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov
Cancan.ro
Sara a băut până a căzut de la etajul 8! Scene șocante în Brașov: verișoara ei a leșinat când a văzut-o
GSP.ro
Vedeta care a fost la FCSB - Universitatea Craiova: „Dacă mai vin la două meciuri, mă bag antrenor”
Stirile PROTV
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Romania TV
BOMBA momentului! Prodanca s-a împăcat cu Becali. Vrea să-l pună chiar și naș la nunta cu Ronald: Aveam pe suflet certuri și scandaluri care nu erau ale mele
Capital.ro
Veste bună pentru cei care AU DOI COPII. Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar astăzi, 8 APRILIE
EVZ.ro
Andreea Bălan își ține iubitul departe de părinți. Cum vede tatăl artistei relația
Adevarul
Cum a fost descoperită celebra statuie Venus din Milo. Controversele arheologilor: ce ținea zeița în mâinile care nu mai sunt
BZI.ro
Anamaria Prodan îl vrea naș pe Gigi Becali! Impresara s-a împăcat cu latifundiarul din Pipera
Spynews.ro
Stare de urgență în America, înainte de eclipsa totală de Soare. Autoritățile au cerut oamenilor să își facă stocuri de alimente, apă și combustibil
Libertatea.ro
Momentul în care un medic este „înghițit” de trotuarul care s-a surpat brusc, în centrul unui oraș brazilian. Bărbatul și-a fracturat femurul
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Maneaua lui Tzanca Uraganu în limba franceză care rupe topurile. „Une, deux, trois, comme ci, comme ça”
Redactia.ro
Emmanuel Macron, afirmații îngrijorătoare. Ce ar plănui Vladimir Putin: "Nu am nicio îndoială!"
Digisport.ro
Început de săptămână furtunos pentru 3 zodii. O să le meargă bine pe toate planurile
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Cum s-a fotografiat Bianca Drăgușanu pe plajă, în Dubai. Imaginile au stârnit sute de comentarii / Foto
Unica.ro
Fosta soție a lui Bordea a revenit pe rețelele de socializare. Ce mesaj transmite iubita lui Spike
EVZ.ro
Ce obișnuia să posteze Sara, adolescenta moartă în Brașov, pe rețelele de socializare. Mesajele care ar fi dat de bănuit că trece printr-o perioadă grea / FOTO
Spynews
România NU MAI POATE recupera. Ciolacu a făcut anunțul chiar astăzi, 8 APRILIE: Acum este momentul
Capital.ro
Horoscop 9 aprilie 2024. Capricornii au noroc la bani, Peștii primesc o serie de indicii
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Ce i-a transmis public Cristina Ciobănașu lui Vlad Gherman după ce s-a căsătorit. Reacția actorului a venit imediat. Ce i-a răspuns
Avantaje
Avertismentul lui GEOANĂ privind intențiile lui PUTIN cu ROMÂNIA: Este important să....
Mediaflux
Stare de urgență în America, înainte de eclipsa totală de Soare. Autoritățile au cerut oamenilor să își facă stocuri de alimente, apă și combustibil
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro