18 feb. 2024 | 09:44

Televizoarele pe care nu se mai pot vedea anumite posturi TV din februarie 2024. Se întâmplă într-o ţară europeană deja

Diverse
Televizoarele pe care nu se mai pot vedea anumite posturi TV din februarie 2024. Se întâmplă într-o ţară europeană deja
Aceasta este o mișcare strategică pentru a avansa rețelele 5G

De câțiva ani buni, tehnologiile în materie de televizoare au evoluat masiv, și vorbim azi de dispozitive UHD 4k sau chiar 8K. În aceași măsură și companiile de televiziune din întreaga lume au investit în noile standarde de transmisii, iar bătrânul sistem terestru, sau analog, a început să dispară. Din 14 februarie a.c., bătrânele televizoare analogice au devenit doar relicve de muzeu, cel puțin într-unul din statele europene. Citește mai departe și află despre ce este vorba.

Februarie 2024 a adus o schimbare importantă pentru televizoarele spaniolilor

Din data de 14 februarie 2024, Spania a suferit o schimbare semnificativă în ceea ce privește televiziunea digitală terestră (DTT). Această evoluție marchează sfârșitul canalelor de calitate standard (SD) și face tranziția exclusiv către emisiuni de înaltă definiție (HD). Această mutare a fost planificată inițial pentru 1 ianuarie 2023, dar a fost amânată de Ministerul pentru Transformare Digitală din cauza circumstanțelor excepționale ale pandemiei Covid.

Vezi și: O televiziune veche din România, aproape de faliment?! Audiențele postului TV au scăzut brusc

Conform oficialilor din minister, această tranziție nu este doar o simplă actualizare tehnologică, ci un pas înainte esențial. Dispariția canalelor SD eliberează lățime de bandă, facilitând transmiterea de conținut 4K, mai spun reprezentații din ministerul spaniol.

Televizoarele care nu vor mai recepţiona posturile TV din 14 februarie 2024. Se întâmplă într-o ţară europeană deja

Aceasta este o mișcare strategică pentru a avansa rețelele 5G în întreaga Spanie, urmând liniile directoare ale Decretului regal 391/2019 din 21 iunie, care spune că toate canalele de televiziune, locale, regionale sau naționale, trebuie să migreze la HD până la 14 februarie.

Radiodifuzorii din Spania au lansat mai multe campanii

Radiodifuzorii din Spania au lansat mai multe campanii de sensibilizare a publicului, avertizându-i pe cetățeni că se apropie oprirea completă a transmisiunilor de televiziune cu definiție standard. Din 14 februarie, toate transmisiunile de televiziune prin eter din țară sunt în definiție înaltă (HD), o măsură care face ca unele echipamente de recepție a televiziunii să devină învechite.

Vezi și: Postul TV care apare în România. Este o premieră pentru țara noastră

Mai exact, decodoarele de cablu și satelit care sunt capabile să recepționeze doar semnale de definiție standard (SD) vor înceta să mai funcționeze, iar telespectatorii vor trebui să achiziționeze un nou serviciu de cablu sau decodor care să poată decoda semnale digitale HD dacă vor dori să continue să se uite la televizor. Același lucru este valabil și pentru cetățenii spanioli care recepționează semnale TV prin intermediul transmisiunilor de radiodifuziune, deoarece posturile de televiziune vor înceta, de asemenea, să mai ofere semnale numai SD începând cu data amintită.

Care sunt televizoarele care nu mai recepţionează posturile TV

Așa cum explicam anterior, de la data amintită, televizoarele analog, sau simple, nu mai pot recepționa niciun post TV spaniol, ca urmare a trecerii acestora în noul sistem de transmisie.

Vezi și: Globurile de aur 2024. Ce filme au fost nominalizate și când se difuzează

În acest caz, dacă televizorul nu este compatibil cu TDT, există o altă opțiune pe care o pot adopta, atâta timp cât există un dispozitiv de streaming acasă, și vorbim aici de Amazon Fire TV, Chromecast cu Google TV sau un TV Box cu Android TV. Dacăe xistă un astfel de dispozitiv, se pot urmări canalele transmise prin TDT în HD. Aceste dispozitive permit să fie accesate toate canalele DTT gratuite, atât naționale, cât și regionale, prin intermediul unor aplicații.

Televizoarele care nu vor mai recepţiona posturile TV din 14 februarie 2024. Se întâmplă într-o ţară europeană deja

Această întrerupere este similară cu cea care a avut loc în Statele Unite în urmă cu câțiva ani, când radiodifuzorii au încetat să mai transmităcătre televizoarele americanilor semnalele lor analogice în favoarea celor digitale. În timp ce tunerele TV digitale din SUA sunt compatibile atât cu transmisiile SD, cât și cu cele HD, tunerele utilizate de telespectatorii din Spania nu pot recepționa simultan semnalele SD și HD pe televizoarele lor.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Prețurile la energia electrică explodează. Cât va costa curentul
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Decizia venită marți, 19 Noiembrie
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
RUSIA, PREGĂTIRI de RĂZBOI ATOMIC! Au început să deschidă adăposturile
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro