18 feb. 2024 | 09:44

Televizoarele pe care nu se mai pot vedea anumite posturi TV din februarie 2024. Se întâmplă într-o ţară europeană deja

Diverse
Televizoarele pe care nu se mai pot vedea anumite posturi TV din februarie 2024. Se întâmplă într-o ţară europeană deja
Aceasta este o mișcare strategică pentru a avansa rețelele 5G

De câțiva ani buni, tehnologiile în materie de televizoare au evoluat masiv, și vorbim azi de dispozitive UHD 4k sau chiar 8K. În aceași măsură și companiile de televiziune din întreaga lume au investit în noile standarde de transmisii, iar bătrânul sistem terestru, sau analog, a început să dispară. Din 14 februarie a.c., bătrânele televizoare analogice au devenit doar relicve de muzeu, cel puțin într-unul din statele europene. Citește mai departe și află despre ce este vorba.

Februarie 2024 a adus o schimbare importantă pentru televizoarele spaniolilor

Din data de 14 februarie 2024, Spania a suferit o schimbare semnificativă în ceea ce privește televiziunea digitală terestră (DTT). Această evoluție marchează sfârșitul canalelor de calitate standard (SD) și face tranziția exclusiv către emisiuni de înaltă definiție (HD). Această mutare a fost planificată inițial pentru 1 ianuarie 2023, dar a fost amânată de Ministerul pentru Transformare Digitală din cauza circumstanțelor excepționale ale pandemiei Covid.

Vezi și: O televiziune veche din România, aproape de faliment?! Audiențele postului TV au scăzut brusc

Conform oficialilor din minister, această tranziție nu este doar o simplă actualizare tehnologică, ci un pas înainte esențial. Dispariția canalelor SD eliberează lățime de bandă, facilitând transmiterea de conținut 4K, mai spun reprezentații din ministerul spaniol.

Televizoarele care nu vor mai recepţiona posturile TV din 14 februarie 2024. Se întâmplă într-o ţară europeană deja

Aceasta este o mișcare strategică pentru a avansa rețelele 5G în întreaga Spanie, urmând liniile directoare ale Decretului regal 391/2019 din 21 iunie, care spune că toate canalele de televiziune, locale, regionale sau naționale, trebuie să migreze la HD până la 14 februarie.

Radiodifuzorii din Spania au lansat mai multe campanii

Radiodifuzorii din Spania au lansat mai multe campanii de sensibilizare a publicului, avertizându-i pe cetățeni că se apropie oprirea completă a transmisiunilor de televiziune cu definiție standard. Din 14 februarie, toate transmisiunile de televiziune prin eter din țară sunt în definiție înaltă (HD), o măsură care face ca unele echipamente de recepție a televiziunii să devină învechite.

Vezi și: Postul TV care apare în România. Este o premieră pentru țara noastră

Mai exact, decodoarele de cablu și satelit care sunt capabile să recepționeze doar semnale de definiție standard (SD) vor înceta să mai funcționeze, iar telespectatorii vor trebui să achiziționeze un nou serviciu de cablu sau decodor care să poată decoda semnale digitale HD dacă vor dori să continue să se uite la televizor. Același lucru este valabil și pentru cetățenii spanioli care recepționează semnale TV prin intermediul transmisiunilor de radiodifuziune, deoarece posturile de televiziune vor înceta, de asemenea, să mai ofere semnale numai SD începând cu data amintită.

Care sunt televizoarele care nu mai recepţionează posturile TV

Așa cum explicam anterior, de la data amintită, televizoarele analog, sau simple, nu mai pot recepționa niciun post TV spaniol, ca urmare a trecerii acestora în noul sistem de transmisie.

Vezi și: Globurile de aur 2024. Ce filme au fost nominalizate și când se difuzează

În acest caz, dacă televizorul nu este compatibil cu TDT, există o altă opțiune pe care o pot adopta, atâta timp cât există un dispozitiv de streaming acasă, și vorbim aici de Amazon Fire TV, Chromecast cu Google TV sau un TV Box cu Android TV. Dacăe xistă un astfel de dispozitiv, se pot urmări canalele transmise prin TDT în HD. Aceste dispozitive permit să fie accesate toate canalele DTT gratuite, atât naționale, cât și regionale, prin intermediul unor aplicații.

Televizoarele care nu vor mai recepţiona posturile TV din 14 februarie 2024. Se întâmplă într-o ţară europeană deja

Această întrerupere este similară cu cea care a avut loc în Statele Unite în urmă cu câțiva ani, când radiodifuzorii au încetat să mai transmităcătre televizoarele americanilor semnalele lor analogice în favoarea celor digitale. În timp ce tunerele TV digitale din SUA sunt compatibile atât cu transmisiile SD, cât și cu cele HD, tunerele utilizate de telespectatorii din Spania nu pot recepționa simultan semnalele SD și HD pe televizoarele lor.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
UNGURII ne dau lecții. Cum ne face Ungaria de rușine. Situația e dramatică
Capital.ro
Comoara sesizată de americani în România. Ar putea răsturna toate ierarhiile
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! MODELUL pentru RECALCULARE de la Casa de PENSII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro