Taxă pentru centralele de apartament?! Nicușor Dan a făcut anunțul pentru toți românii de la bloc

Taxă pentru centralele de apartament?! Nicușor Dan a făcut anunțul pentru toți românii de la bloc

Nicușor Dan menționează că are centrală de apartament întrucât locuiește într-o zonă a Bucureștiului unde nu există sistemul centralizat de încălzire.

Taxă pentru centralele de apartament?!

În ce privește zvonul despre taxa pe centrala de apartament, primarul general ales susține că este ”absurdă” o astfel de politică, întrucât Primăria Capitalei nu a rezolvat încă probelma apei calde și a căldurii.

„Locuiesc într-o zonă din București în care nu există sistemul centralizat de încălzire și atunci, da, am apă caldă pentru că am centrală proprie”, a spus Nicușor Dan, miercuri seară, la Digi24, întrebat fiind dacă are apă caldă.

Întrebat și cum va rezolva avariile, primarul general ales a declarat că „avem două probleme”.

„Pe termen foarte scurt – ceea ce înseamnă iarna asta – după cum știți eu o să fiu învestit undeva pe 15 octombrie și iarna o să înceapă undeva pe 10 noiembrie. Imposibil în perioada asta să schimbi sute de kilometri de conductă. Putem să pregătim un management de avarie, asta înseamnă să fim sigur că avem echipamentele de intervenție necesare, că o să avem materialele pentru intervenție, că echipele o să aibă detectoare ca să detecteze mai repede avariile. În afară de echipele din primărie, o să deschidem în regim de urgență niște licitații pentru ca să putem să avem și privați care să poată să intervină deodată. Probabil că o să avem undeva la 10-15 avarii pe zi”, a mai completat acesta.

Nicușor Dan: ”Ar fi absurdă o astfel de taxă”

Nicușor Dan a mai declarat că este nevoie și de „o comunicare onestă și imediată cu cetățenii” pentru a se primi sesizările, apoi ca ei să fie informați privitor la durata intervenției.

„Începând din primăvară, am fost la Ministerul Fondurilor Europene, să știți că avem deja 300 de milioane de euro deja alocați, pe care Primăria putea să-i ia din 2016, nu i-a luat încă, mai avem încă 200 de milioane prin PNRR, deci în total 500 de milioane de euro și cu aceștia putem să schimbăm o cantitate însemnată în ceea ce privește rețea principală. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor”, a mai completat Nicușor Dan.

Întrebat și despre un zvon cu privire la o posibilă taxă pentru centralele de apartament, pentru că ar fi cele mai poluante, Nicușor Dan a exclus această variantă.

„Ar fi absurd ca o astfel de taxa să fie instituită de Primăria Capitalei în momentul în care ea nu e în stare să genereze apă caldă și căldură. Dacă o astfel de taxă va fi impusă de la nivel central, evident că ea va deveni obligatorie și pe teritoriul Bucureștiului, însă Primăria Capitalei nu poate să aibă o astfel de politică înainte să rezolva situația apei calde. E o situație identică cu acea taxă Oxigen, pe care administrația anterioară voia să o instituie”, a mai declarat Nicușor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI