Nicușor Dan se va testa astăzi pentru COVID-19. Care este motivul pentru care refuză să se izoleze

Nicușor Dan se va testa astăzi pentru COVID-19. Care este motivul pentru care refuză să se izoleze
Nicușor Dan se va testa astăzi pentru COVID-19. Care este motivul pentru care refuză să se izoleze Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Noul coronavirus începe să ia amploare și pe scena politică. La scurt timp după ce Ludovic Orban a anunțat că a intrat în contact direct cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19, Nicușor Dan a transmis că va face în cursul zilei de astăzi un test pentru COVID-19.

De ce nu vrea primarul ales al Capitalei să stea în izolare

Infecția cu COVID-19 nu ocolește pe nimeni, dovadă fiind faptul că tot mai multe persoane publice și autorități sunt testate pozitiv sau suspecte de COVID-19. Cele mai recente cazuri sunt Ludovic Orban și Nicușor Dan, care au anunțat că s-au testat, respectiv că se vor testa.

Sursă foto: b1.ro

Nicușor Dan a transmis în cadrul unei conferințe de presă motivul pentru care se va testa astăzi de COVID-19. Potrivit declarațiilor sale, viitorul primar al Capitalei a participat miercuri la o emisiune unde s-ar fi aflat și o altă persoană testată pozitiv. Chiar dacă nu a intrat în contact direct, Nicușor Dan vrea să elimine orice risc, astfel se va testa astăzi.

Cu privire la izolare, Nicușor Dan a confirmat că nu va intra pentru moment, întrucât nu este contact direct al unei persoane infectate, astfel că nu are nicio obligație legală de a face acest demers.

“Am fost într-o emisiune TV, miercuri, înainte ca domnia sa (persoana confirmată cu COVID-19 – n.red.) să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului, dar aseară am aflat informația și în cursul zilei de azi o să mă testez, ca să fie lucrurile foarte clare.

Există o reglementare. Conform definiției de caz, nu sunt contact direct, nu am această obligație legală (de a mă izola – n.red.)”, a afirmat Nicușor Dan, potrivit Digi24.

Ludovic Orban, suspect de COVID-19

Fiind întrebat de ce situația lui este diferită de cea a lui Ludovic Orban, care a intrat în contact cu aceeași persoană infectată, Nicușor Dan s-a arătat vizibil deranjat și a oferit un răspuns scurt și diplomat, fără a oferi prea multe detalii.

“N-o să fac teoria contactului direct, care depinde de momentul când acest contact a avut loc, însă în acest moment legea sau cadrul legal nu mă obligă să fac nimic. În mod voluntar eu voi merge să mă testez”, a concluzionat acesta.

Ludovic Orban se află în așteptarea rezultatului pentru testul COVID-19, după ce Silviu Mănăstire a fost testat pozitiv cu COVID-19. Premierul s-a aflat marțea trecută în emisiunea moderată de acesta, pe B1TV, iar sâmbătă, prezentatorul a anunțat că este infectat cu COVID-19.

Până la aflarea veștii, Ludovic Orban și-a anulat toate evenimentele la care urma să participe, preferând să rămână în izolare, departe de restul oamenilor. Premierul a anunțat că nu prezintă simptome specifice noului coronavirus.

Ludovic orban, în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire. Sursă foto: psnews.ro

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în același platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, se arată într-un comunicat al Guvernului.