Țările aflate în zona galbenă. Trebuie să faci carantină când revii în România

Țările aflate în zona galbenă. Trebuie să faci carantină când revii în România

România a actualizat lista țărilor aflate în zona galbenă, pentru care cere carantină de 14 zile. Măsura a intrat în vigoare începând de astăzi, 3 august. Mai multe detalii, în continuare.

Lista cu țările din zona galbenă, actualizată

Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP) a publicat lista actualizată a țărilor pe care România le consideră din zona galbenă. Astfel, pentru persoanele care se întorc din aceste țări se impune regim de carantină de 14 zile.

Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Israelul, Muntenegru, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina rămân în continuare în zona galbenă, în timp ce Rusia și Serbia au fost scoase de pe listă, astfel că persoanele care ajung în România din cele două țări nu mai sunt nevoite să stea în izolare.

Spre deosebire de vechea listă, cea nouă conține cu trei țări mai puțin, respectiv 41 în loc de 43.

„Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l)“, potrivit INSP.

Cetățenii care vin din aceste țări intră în carantină

Exceptând țările amintite mai sus, România consideră ca făcând parte din zona galbenă următoarele state: Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Eswatini, Guineea Ecuatoriala, Honduras, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Singapore, Sint Maarten și Surinam.

Restul statelor, cele care nu apar pe lista galbenă întocmită de România, fac parte din zona verde, și, prin urmare, nu există niciun fel de restricții la intrarea în țara noastră pentru cetățenii care vin de acolo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI