O nouă listă cu țările din zona verde. A intrat azi în vigoare. Cine nu mai stă în carantină

O nouă listă cu țările din zona verde. A intrat azi în vigoare

INSP a publicat noua listă cu țările din ”zona verde” de coronavirus, ce a intrat în vigoare astăzi. Persoanele asimptomatice care vin în România din regiunile cu etichetă verde, în care călătoriile și turismul ar fi considerate sigure și permise, sunt exceptate de la măsura carantinării.

Noua listă cu țările din zona verde

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat lista ţărilor din zona verde, care a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marți, la ora 0:00. Persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate trebuie să intre în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

România a intrat în zona galbenă din UE în ceea ce privește rata cazurilor de COVID-19. Țara noastră ocupă locul 3, fiind depășită de Portugalia și Suedia. Unele state au luat deja măsuri pentru a bloca călătoriile din România. Începând de sâmbăta trecută, Danemarca este deschisă călătoriilor către și dinspre majoritatea țărilor europene, cu excepția a șase țări, printre care și a noastră.

O nouă listă cu țările din zona verde. A intrat azi în vigoare. Cine nu mai stă în carantină
Lista cu țările din ”zona verde”

Hotărârea este luată pe baza evoluției epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunțat joi Ministerul danez de Externe. Înainte ca Danemarca să ia aceste măsuri, Estonia anunțase deja că românii care vor să intre în această țară sunt nevoiți să stea în carantină.

Profesorul Alexandru Rafila, apel către români

„Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a spus Alexandru Rafila.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI