Încă o consecință a discursului lui Dăncilă: Maroc nu vrea, deocamdată, să-l primească pe Tăriceanu

Încă o consecință a discursului lui Dăncilă: Maroc nu vrea, deocamdată, să-l primească pe Tăriceanu

După discursul premierului Dăncilă, care a spus că vrea mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, mai multe țări arabe s-au supărat pe România. Călin Popescu Tăriceanu ar fi trebuit să meargă în Maroc, dar vizita a fost amânată.

Vizita președintelui Senatului ar fi trebuit să aibă loc în perioada 27-31 martie. Numai că deplasarea a fost amânată la cererea Marocului, după cum recunoaște Senatul.

”Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”.

De ce nu mai vrea Maroc să-l primească pe Tăriceanu

Oficialii din Maroc ar fi transmis că nu sunt, momentan, disponibili pentru întâlniri, dar surse citate de G4Media susțin altceva. Adevăratul motiv ar fi că Marocul, țară cu populație predominant musulmană, a fost deranjat de declarațiile premierului Dăncilă.

Tăriceanu urma să plece în Maroc alături de mai mulți senatori, în frunte cu Gheorghe Baciu (PMP), șeful grupului parlamentar de prietenie România – Maroc.

Delegația României urma să se întâlnească cu șefii Parlamentul marocan, cu premierul și cu ministrul de Externe.

Țările arabe nu privesc cu ochi buni mutarea ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim, tocmai din cauza implicațiilor geopolitice. Nici ambasada României, așadar, nu poate fi mutată peste noapte.

Efecte în lanț după declarațiile premierului

Amânarea vizitei lui Tăriceanu în Maroc vine după o altă decizie similară, luată de Regele Iordaniei.

Regele Iordaniei, Abdulah II, și-a anulat vizita în România, o deplasare programată pentru începutul acestei săptămâni.

Anunțul oficial a fost făcut de Curtea Regală a Iordaniei. Oficialii au explicat că decizia are legătură cu declarațiile făcute de premierul Viorica Dăncilă.

”Decizia a venit în semn de solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a declarațiilor de duminică ale premierului Viorica Dăncilă cu privire la intențiile de a muta ambasada la Ierusalim”.

Și președintele Klaus Iohannis a criticat-o pe premierul Viorica Dăncilă. Șeful statului a spus că Viorica Dăncilă „a reușit să pună pe butuci” și relația cu lumea arabă, ceea ce este „foarte, foarte trist”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI