CTP, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Dăncilă mai sictirește o dată UE”

CTP, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Dăncilă mai sictirește o dată UE”
CTP: "Dăncilă mai sictirește o dată UE"

Cristian Tudor Popescu (CTP) este de părere că anunțul premierului Viorica Dăncilă cu privire la mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim nu a fost făcut din proprie inițiativă, ci pentru că „i s-a dictat.” Jurnalistul apreciază că Guvernul României vrea să câștige bunăvoința americanilor, care au respins de fiecare dată modificările din domeniul justiției.

„Declarația începe cu o fractură logică deschisă. Doamna premier anunță că va muta ambasada după finalizarea raportului tehnic al MAE. Păi acel raport poate să conducă și la ideea neschimbării locului ambasadei. Logic, da? De aceea se face un raport tehnic. El poate să indice finalmente mutarea sau nemutarea. Or, doamna spune că îndată ce se finalizează raportul, mutăm ambasada. Atunci de ce s-a mai făcut acest raport, această cercetare tehnică? Deci, absurditatea perfectă”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Jurnalistul a adăugat că declarația făcută de premierul României în cadrul vizitei în SUA este în dezacord cu poziția Uniunii Europene față de mutarea ambasadei la Ierusalim.

„Este o încercare disperată de a schimba atitudinea Departamentului de Stat al SUA față de politica pe justiție a puterii din România, a lui Dragnea și Tăriceanu și a Guvernului. Departamentul de Stat a respins cu fermitate, de fiecare dată, toate măsurile distructive la adresa justiției pe care le-au luat Guvernul și majoritatea parlamentară PSD-ALDE și este o încercare de a căștiga bunăvoința cu prețul unei noi declarații agresive la adresa Uniunii Europene, care nu este de acord cu mutarea ambasadei. Din poziția de președinte al Consiliului UE, această doamnă mai sictirește o dată Uniunea Europeană. Evident că nu o face din proprie inițiativă, face ce i s-a dictat.”

Viorica Dăncilă: „Vom muta ambasada României la Ierusalim”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, în cadrul unei vizite private în SUA, că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Subiectul a stârnit controverse anul trecut, când președintele Klaus Iohannis s-a contrat cu PSD și cu Guvernul, care adoptase un Memorandum cu privire la mutarea ambasadei. Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus ulterior o plângere penală pentru înaltă trădare împotriva premierului, pe care a acuzat-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

„După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI