Țara care acordă a 13-a pensie bătrânilor săi. ”Guvernul trebuie să ajute în acest sens” VIDEO

Țara care acordă a 13-a pensie bătrânilor săi. ”Guvernul trebuie să ajute în acest sens” VIDEO
Ungaria va acorda a 13-a pensie

Care este țara care acordă a 13-a pensie pentru bătrânii săi. Este o adevărată lecție dată României, o țară în care pensiile şi salariul minim sunt foarte mici în România, iar nivelul sărăciei este unul îngrijorător.

Ce țară acordă a 13-a pensie bătrânilor săi

Țara care acordă a 13-a pensie bătrânilor săi este Ungaria. Viktor Orban, premierul țării a anunțat la postul public de radio, Kossuth, atât salarii mai mari pentru angajați, cât și restituirea mai rapidă a celei de-a 13-a pensii. Premierul a precizat că se luptă pentru ca pensionarii să primească mai devreme cea de-a 13-a pensie și că dorește ca de anul viitor ei să primească nu doar cea de-a doua tranșă săptămânală, ci și a treia sau chiar a patra tranșă.

Totodată, Viktor Orban a ținut să precizeze că Guvernul pe care îl conduce trebuie să lupte deoarece nu are voie să majoreze pensiile sau salariile din împrumuturi sau din credite, susținând că la baza acestei creșteri trebuie să fie performanța.

“Mă lupt (…) pentru ca să mă pot prezenta la următoarele alegeri în faţa oamenilor, demonstrându-le că tot ceea ce guvernul anterior Gyurcsány-Bajnai a luat de la pensionari, noi le-am dat înapoi până la ultimul bănuţ”, a spus Viktor Orban, premierul ungar.

Tot el a spus că majorarea salariului cu 20% va avea loc în anul 2022, susținând că salariul minim va fi mai mare decât salariul mediu pe economie din perioada guvernului Gyurcsány-Bajnai și că se dorește prin aceste majorări, să se corecteze greșelile predecesorilor.

Viktor Orban s-a pronunțat și în ce privește surplusul, în contextul unei relansări reușite a economiei. El a zis deci că este normal ca impozitul pe venit al familiilor care au copii să le fie returnat și că face tot posibilul pentru ca întemeierea unei familii să aducă și beneficii economice.

”Guvernul trebuie să ajute în acest sens”

Prim-ministru Ungariei, Viktor Orban, a spus că ideea principală a politicii familiale este ca cei care au copii să trăiască mai bine decât cei care nu au copii. El este de părere că motivația economică este importantă pentru ca tinerii să se angajeze destul de devreme și pentru viața de familie.

”Guvernul trebuie să ajute în acest sens”, a spus premierul, susținând că, dacă se va reuşi îmbinarea convingerilor umane profunde cu argumentul de tip material, “viitorul Ungariei va fi asigurat”.

De precizat este că Viktor Orban este ce mai longeviv conducător al Ungariei, de după regimul comunist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI