George Clooney l-a desființat pe Viktor Orban. Cum a putut să reacționeze guvernul Ungariei

George Clooney l-a desființat pe Viktor Orban. Cum a putut să reacționeze guvernul Ungariei
Cum a reacționat Guvernul Ungariei după ce George Clooney l-a desființat pe Viktor Orban

Celebrul actor George Clooney l-a descris pe premierul Viktor Orban ca fiind un exemplu al furiei și al urii din lumea întreagă, care ar putea alimenta un viitor distopic. În urma acestei descrierii, Guvernul Ungariei a reacționat, calificând declarațiile vedetei de cinema americane ca fiind ”prostești”, potrivit agenției de presă Reuters.

George Clooney l-a desființat pe Viktor Orban

Starul american George Clooney, vorbind despre cel mai nou film al lui, „Midnight Sky”, în care joacă rolul unui om de știință ce trăiește într-o lume post-apocaliptică, a declarat pentru revista GQ următoarele:

„Nu ne aflam la mijlocul unei pandemii atunci când se întâmplă evenimentele din film, dar există totuși toate celelalte elemente, acele elemente care vorbesc despre cât de multă ură și furie resimțim cu toții în acest moment al istoriei noastre, în întreaga lume – uitați-vă la Bolsonaro din Brazilia sau la Orban din Ungaria”, a declarat George Clooney, potrivit Agerpres.

Actorul a mai adăugat că există multă ură și furie în jurul nostru și că realitatea ar putea să arate precum acțiunea din ”Midnight Sky” care se petrece în anul 2049, dacă acestui tip de ură i se permite să supureze.

„Priviți în jur. Există multă furie și ură. Noul meu film are o acțiune plasată în 2049. Aşa ar putea foarte bine să arate realitatea noastră dacă acestui tip de ură i se permite să supureze”, a adăugat George Clooney.

Cuvintele rostite de George Clooney sunt ”prostești”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului din Ungaria, Ors Farkas a fost invitat de televiziunea de stat să comenteze declarațiile celebrului actor. Acesta a spus că George Clooney a preluat mesajul pro-imigrație de la miliardarul american de origine ungară George Soros, promotor al societăților deschise și un vechi adversar al lui Viktor Orban.

Într-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, Tamas Menczer, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ungar, a scris că cuvintele spuse de George Clooney sunt ”prostești”.

„George Clooney este un actor bun și, așadar, merită respect, dar… nimeni nu ar trebui să îl trateze ca pe un oracol politic global. Există niște oameni care îi șoptesc la ureche ceea ce trebuie să spună”, a adăugat Tamas Menczer luni seară pentru HirTV, potrivit sursei citate.

Luni seară, starul american a transmis un comunicat, prin intermediul agentului său de presă, site-ului ungar de știri Telex.hu. George Clooney a spus că ”mașina de propagandă a lui Viktor Orban minte” și că l-a întâlnit pe George Soros Doar o singură dată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI