Șoferul care a intrat într-un microbuz școlar cu 19 elevi trebuia să fie în carantină. Ce au decis polițiștii în privința acestuia

Șoferul care a intrat într-un microbuz școlar cu 19 elevi trebuia să fie în carantină. Ce au decis polițiștii în privința acestuia
Șoferul unu autoturism implicat în accidentul din Arbore trebuia să fie în carantină

Polițiștii din județul Suceava au finalizat primele cercetări în cazul accidentului din comuna Arbore, județul Suceava, ce s-a produs pe data de 3 martie. Impactul a avut loc între două autoturisme și un microbuz școlar ce transporta elevi.

Șoferul microbuzului trebuia să fie în carantină

Șoferul ce s-a ciocnit violent de microbuzul ce transporta elevii are 20 de ani și trebuia să fie în carantină. Acesta conducea autoturismul marca VW și se deplasa dinspre comuna Arbore către orașul Cajvana. În autoturism se aflau doi tineri, de 19 și 20 de ani. Poliția Suceava arată că atunci când a ajuns în dreptul sediului unei firme, șoferul nu a păstrat distanța legală față de alt autoturism ce a semnalizat intenția de a vira la dreapta. În celălalt autoturism se afla un tânăr de 20 de ani din comuna Marginea.

Șoferul neatent a intrat în coliziune cu cel ce încerca să facă dreapta și a intrat pe contrasens de unde venea microbuzul. În urma impactului, autoturismul VW a fost proiectat pe contrasens unde a intrat în coliziune directă cu microbuzul Iveco condus de șoferul în vârstă de 42 de ani. Acesta era din Milișăuți și efectua această cursă regulat. În microbuz se aflau 18 elevi. De asemenea, polițiștii au descoperit că microbuzul era modificat pentru a putea transporta mai mulți copii, iar scaunele nu erau dotate cu centuri de siguranță.

Victimele au fost transportate la spital

În urma accidentului rutier a rezultat un număr de 23 de victime. 19 victime din microbuz, iar celelalte victime din autoturismul VW. Toți au fost preluați și transportați la Spitalul Județean Suceava. Doar două persoane au rămas internate, restul au fost internate, starea lor fiind una bună. Elevii ce se aflau în microbuz aveau vârsta cuprinsă între 15 și 21 de ani. Aceștia nu au suferit răni grave, doar contuzii și leziuni ușoare. Cei trei conducători auto au fost testați, la fața locului, cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0.00 mg/l alcool în aerul expirat. Au fost duși la spital pentru a le se recolta probe biologice de sânge.

Cel vinovat de producerea accidentului este șoferul ce se afla în autoturismul marca VW. Acesta nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul ce circula în fața sa. Se pare că tânărul se afla în carantină din data de 25.02.2021. Urmează să fie sancționat contravențional conform prevederilor Legii 55/2020. De asemenea, autobuzul era modificat, având 19 locuri. În certificatul autovehiculului de înmatriculare, acesta figurează cu 16 locuri, iar modificările nu sunt omologate. Polițiștii suceveni au întocmit un dosar penal privind infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI