Microbuz școlar, implicat într-un grav accident rutier, la Suceava. 19 copii se aflau în autovehicul, care este bilanțul victimelor

Microbuz școlar, implicat într-un grav accident rutier, la Suceava. 19 copii se aflau în autovehicul, care este bilanțul victimelor
Microbuz școlar, implicat într-un grav accident rutier, la Suceava. 19 copii se aflau în autovehicul, care este bilanțul victimelor

Un accident grav a avut loc în județul Suceava, localitatea Arbore. Este vorba despre un accident rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme.

Accident grav între mai multe autoturisme

În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme și un microbuz școlar. În cele două autoturisme se aflau 6 persoane în total, iar în microbuzul școlar 19 copii ce tocmai veneau de la școală. Datorită numărului mare de persoane implicate în accident, pentru a gestiona cât mai eficient situația, oamenii legii au activat Planul Roșu de Intervenție.

În acest moment, la caz acționează mai multe auto-speciale, 6 ambulanțe SAJ, 3 ambulanțe SMURD, 1 echipaj de stingere și 1 autospecială pentru transport victime multiple. Persoanele ce sunt implicate în accident sunt evaluate medical și beneficiază de primul-ajutor oferit de către echipajele prezente la fața locului. Bilanțul victimelor transportate la unități spitalicești din județ se ridică la 23 de persoane. Dintre acestea, 17 sunt minori și 6 adulți.

”În total au fost implicate 26 de persoane, dintre care 19 elevi. S-a activat planul roșu de intervenție. La fața locului au fost trimise 10 ambulanțe atât de la SAJ, cât și ambulanțe SMURD, dintre care una de transport victime multiple, precum și autospecială cu accesorii pentru descarcerare.

Toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate din punct de vedere medical și în primă fază au fost duse la spital. Au fost transportate 15 persoane la spital, iar alte 8 sunt pe drum spre UPU Suceava. Bilanțul final însumând 23 de răniți. Din fericire, toate persoanele implicate în accident sunt conștiente și cooperante”, a mărturisit Alin Găleată- ISU Suceava.

Cum s-a produs accidentul

Polițiștii deplasați la fața locului, au constatat că unul dintre autoturisme circula pe drumul județean din localitate. În spatele lui fiind un alt autovehicul. La un moment dat, primul vehicul a încetinit pentru a efectua un viraj pe o stradă laterală.

În acel moment, vehiculul din spate s-a izbit în cel ce încerca să efectueze virajul, deoarece nu a păstrat distanța regulamentară în mers. Încercând să evite contactul, a pătruns pe contrasens, de unde venea un microbuz școlar ce aparținea de Liceul Tehnologic din Cajvana.

În urma impactului dintre autovehicul și autobuzul școlar, a rezultat vătămarea corporală a mai multor persoane. Afectate au fost câteva persoane din microbuz și conducătorii auto. Starea elevilor este bună, au fost transportați la unități medicale pentru controale.

De asemenea, în urma evenimentului a rezultat și vătămarea corporală a conducătorilor a două autoturisme. A microbuzului, dar și a autoturismului care a pătruns pe contrasens și a doi pasageri din acest ultim autoturism și aceștia fiind transportați la unități medicale.

Cei trei șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală. Ulterior, la fața locului au ajuns și partenerii instituționali din cadrul ISCTR. Aceștia vor verifica legalitatea transportului de elevi și vor stabili dacă au fost săvârșite și alte contravenții sau abateri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI