Șocul pe care l-au avut politiștii maghiari după ce au controlat duba unui român. Nu le-a venit să creadă că transporta așa ceva

Șocul pe care l-au avut politiștii maghiari după ce au controlat duba unui român. Nu le-a venit să creadă că transporta așa ceva
Romani acuzati de trafic de persoane in Ungaria

Un șofer român a intrat în atenția autorităților din Ungaria, după ce a fost tras pe dreapta pe autostrada M6 din zona Dunaszentgyörgy, pentru un control de rutină. Șocul pe care l-au avut politiștii maghiari după ce au controlat duba românului. Ce transporta conaționalul nostru?

Polițiștii ungari au rămas cu gura căscată când au văzut ce transporta o șoferiță din România. Au solicitat imediat întăriri

Un român se confruntă cu probleme serioase după ce a fost surprins pe o autostradă din Ungaria cu mașina plină de migranți ilegali. Acesta se pare că transporta nu mai puțin de 33 de persoane care intenționau  să ajungă în Europa de Vest.

Totul s-a întâmplat pe data de 14 mai, la ora 1:10, când patrule ale Subdiviziunii Autostrăzi Paks și ale Poliției de Avertizare au luat măsuri împotriva șoferului unei dube înmatriculată în România.

Duba era condusă de o șoferiță româncă

Duba românului a fost oprită pe autostrada M6, în locul de odihnă din Szentgyörgy. Autovehiculul era condus de fapt de o șoferiță româncă în vârstă de 41 de ani, alături de care se afla un conațional, de 37 de ani.

În cala mașinii erau transportați 33 de migranți ilegali. Aceștia nu au putut oferi o dovadă credibilă a identității lor sau a legalității șederii lor în Ungaria și cu toții s-au declarat ca fiind cetățeni kurzi.

Ce s-a întâmplat cu cei 33 de migranți

Polițiștii ungari i-au escortat pe migranți înapoi la frontiera de securitate temporară, în conformitate cu legislația ungară în vigoare, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele celor doi șoferi români. Aceștia sunt acum acuzați de trafic de persoane.

Traficul de ființe umane se pedepsește, în țara vecină, cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

Un alt caz asemănător

Un alt caz asemănător a avut loc tot în Ungaria, pe data de 3 mai, când un șofer de cetățenie română a preluat o dubă plină cu 18 migranți care doreau să ajungă în Europa de Vest. Pe drum, poliția a vrut să-l tragă pe dreapta, însă acesta nu a oprit la semnalele oamenilor legii. După o cursă nebună, șoferul român a intrat într-un stâlp de beton, iar toți pasagerii săi au suferit răni ușoare.

O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a suferit o fractură. Șoferul român în vârstă de 28 de ani a fost reținut de autoritățile de la Budapesta, urmând a fi judecat pentru trafic de persoane.